Fredriksdal i full blom

Fideli Österström

Tiden, vart tar den egentligen vägen? Nu är Rosdagarna på Fredriksdal museer och trädgårdar endast en vecka bort, igen. Mycket är som vanligt, det mesta faktiskt men i år får du som besökare klara dig utan försäljare och istället njuta av det väldoftande rosariet, guidade visningar, utställningen Rosornas mästare och ett besök hos Flora Linnea.

Helgen 27-28 juni blomstrar Fredriksdals rosarium mer än under resten av året. Kom och njut av färger, dofter och former, rådgivning och rosvandringar. Du har med andra ord chansen att fylla på din kunskapsbank med massor av roskuriosa och minnen som du kan plocka fram under regnigare dagar framgent.

I år har Fredriksdal museer och trädgårdar valt att behålla så mycket av ordinarie program som möjligt för att du ska få ut så mycket som möjligt under Rosdagarna. De guidade vandringarna är begränsade till ett maxantal på 25 personer och föranmälan görs på plats. Ta chansen att träffa experter som Mischa Billing, Krister Cedergren och David Carlson som är aktuell med boken ”Roshandboken i praktiken”, för att bara nämna några av alla rosexperter som kommer att vara närvarande under dagarna två.

Under lördagen 27 juni kommer det dessutom att vara utdelning av utmärkelsen Rosenkransen 2020. Vem vinner egentligen i år? Klockan 14.30 får vi veta, på lördagen alltså. Om du är sugen på någonting gott flyttar Trädgårdskaféet ut till rosariet och erbjuder både smått och stort inspirerat av rosor. Och om du inte besökt Fredriksdals fina utställning Rosornas mästare än så är det ett alldeles utmärkt tillfälle för att få mer kunskap om både rosor och lokalhistoria.

Vad: Rosdagar
När: 27-28 juni
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Fri entré med Kulturkortet och för barn och unga till och med 18 år, ordinarie entré 100 kronor

Lämna en kommentar