Fredriksdals herrgård fylls av pappersblom

LL
Louise Lund

På nationaldagen öppnar den nya utställningen Dukningskonst – herrgården i pappersblom på Fredriksdal museer och trädgårdar. Utställningen hyllar fest och firande och är skapad av konsthantverkaren Sofia Vusir Jansson.

I är det 100 år sedan Fredriksdal museer och trädgårdar öppnade grindarna för allmänheten. Årets sommarutställning i herrgården har därför fått temat fest och firande och är skapad av Sofia Vusir Jansson. Sofia är både konstnär, formgivare och författare och har under de senaste åren skapat pappersblommor i all dess former, bland annat i återkommande kollektioner för Svenskt Tenn.

Sofia inspireras av folkkonsten, slöjd och hantverk genom tid samt människors sätt att tänka genom historien. Inför sommarens utställning har hon hämtat inspiration från Gisela Trapp som var Fredriksdal museer och trädgårdars sista privata ägare.

Utställningen visas dagligen i herrgården från 6 juni till 3 september 2023. Förutom själva utställningen kan man även delta i en skaparverkstad och prova pappershantverk tillsammans med Sofia och museets pedagoger under utställningens öppningsdag.

Vad: sommarutställning
När: 6 juni – 3 september 2023
Var: Herrgården på Fredriksdal museer och trädgårdar
Entré: ordinarie entré 100 kronor, fri entré med Kulturkortet