Fri entré på konserter med Kulturskolan

HW
Henrik Wilhelmsson

Att gratis är gott har du med all säkerhet hört förut. Men visste du även att gratis är melodiöst när kulturskolans elever står för tonerna? Under november och december är du varmt välkommen till Dunkers kulturhus (även till S:ta Maria kyrka och stadsbiblioteket) för att lyssna och titta på konserter och föreställningar där de duktiga barnen och ungdomarna spelar, sjunger och dansar.

Det ska börjas i tid. På kulturskolan kan barn och ungdomar utveckla sin kreativa ådra med bland annat musik, dans och teater. Med jämna mellanrum får de även chansen att visa upp sina färdigheter via konserter och dansföreställningar på Dunkers scener. Uppträdanden som ger dem ovärderlig erfarenhet av hur det är att sjunga och spela framför en riktig publik.

I november bjuder de bland annat på en slagkraftig dos marimba i höstmörkret, en hyllningskonsert med David Bowies odödliga alster, skönklingande pianospel och en konsert med kulturskolans eget band och sångelever. I december blir det förstås mest fokus på mysiga advent- och julkonserter samt traditionellt luciafirande både på stadsbiblioteket och Dunkers. Men för att inte helt snöa in på tomteluvor och julbestyr väntar även en härlig sång- och dansföreställning dagen efter den stora Nobelmiddagen i Stockholm, 11 december.

Hösten/vinterns konserter med Kulturskolan 19 november: Marimbabandet underhåller i Dunkers foajé. Kl. 15.00, fri entré. David Bowie The Show. Konsert med kulturskolans elever. Dunkers, Konsertsalen, kl. 16.00. Fri entré. 28 november: Pianokonsert med kulturskolans duktiga pianister. Dunkers, Konsertsalen, kl. 18.30. Fri entré. 29 november: Njut av en härlig konsert med kulturskolans band och sångelever. Dunkers, Teatersalen, kl. 18.30. Fri entré.

7 december: Mysig adventskonsert där kulturskolans stora ensembler deltar. S:ta Maria Kyrka, kl. 19.00. Fri entré.

11 december: Fartfylld sång- och dansföreställning med kulturskolans sång- och danselever. Dunkers, Konsertsalen, kl. 18.30. Fri entré.

13 december: Luciatåg där elever från kulturskolans kör medverkar. Stadsbiblioteket, kl. 16.00. Fri entré. Luciatåg där elever från kulturskolans kör medverkar. Dunkers, Foajén, kl. 17.30. Fri entré.

14 december: Kom och lyssna på kulturskolans stämningsfulla julkonsert. Dunkers, Konsertsalen, kl. 18.30. Fri entré.

På inte mindre än åtta tillfällen, mellan 19 november till 14 december, har du möjlighet att vara en del av elevernas utveckling samtidigt som du också får njuta av en bra show. Du betalar inte en krona för underhållningen och får till råga på gratisköpet en minst sagt bred repertoar att välja från. Snacka om superläge! Planera in minst en eller två konserter i ditt schema redan i dag. Eller varför inte ännu bättre, alla åtta!

Vad: Kulturskolans konserter/uppvisningar på Dunkers kulturhus När: Löpande under säsongerna Var: Dunkers kulturhus/Stadsbiblioteket/S:ta Maria kyrka Pris: Fri entré