Fri entré till landet i city hela hösten och vintern

PS
Paul Svensson

Snöra vandringsskorna och ställ in benen på en tur till Fredriksdal museer och trädgårdar. Under hösten och vintern har man öppet alla dagar mellan 10.00–16.00 och det är fri entré för alla besökare. Ta en promenad genom historien och upptäck naturens mysterier och säsongens färger.

Även under lågsäsong händer det alltid en massa intressant innanför staketen till Fredriksdal museer och trädgårdar. För de naturintresserade finns det massor att utforska. Nu är tiden då du kan gå på oförglömliga äventyr tillsammans med dina barn eller din hund på de ringlande naturstigarna genom skogen. Du kan också passa på att njuta av säsongens färger på landsbygden i city på egen hand. Ta en tur förbi de gamla gårdarna eller utforska det charmiga stadskvarteret med butiker och byggnader från förr. Dörrarna må vara stängda men minnena av Helsingborgs historia är högst närvarande.

Vill du lära dig mer om platsen finns det också flera olika audioguider att ladda ner till mobilen via appen Guide Helsingborg. De digitala turerna är gratis och här finns något för de flesta. Här hittar du bland annat en guide för de växtintresserade, för dem som vill lära sig mer om själva platsen och även en tur som tar dig med till platser i Helsingborg med koppling till stadskvarteret. Det finns också en guide speciellt framtagen för friluftsmuseets yngre besökare. Rundturen består av 23 stopp där Nic Schröder träffar på roliga karaktärer som Dagge Mask, Bäckahästen och ett gäng charmerande bin.

Efter en skön promenad utomhus kan det vara mysigt att slå sig ner i Fredriksdals trädgårdskafé och mumsa loss på något gott samt dricka en uppiggande kopp kaffe över ett givande samtal. Spenderar du hellre tiden utomhus finns det förstås flera bra platser för en medhavd matsäck på museiområdet. Slå dig ner på en av bänkarna vid Ringstorpsmöllan, hitta en torr plats i någon av de vackra parkerna eller på den stora gräsmattan vid stadskvarteret. Det finns också bord och bänkar vid norra herrgårdsflygeln.

Fram till och med november kan du också hälsa på lantrasdjuren ute i hagarna och i närheten av stallet. Det finns en bra karta över var du hittar dem vid stallet och i huvudentrén. Besöker du Fredriksdal för att rasta barnen har lekområdet Trollskogen öppet året om. Här kan barn med bus i benen möta många spännande utmaningar som att springa, balansera och hoppa över stock och sten. Det finns också ett stort spindelnät att klättra i och riktiga pilekojor att gömma sig i.

Att besöka Fredriksdal museer och trädgårdar är som att göra en utflykt i tiden och en resa till landsbygden och city på samma gång. Upptäck ditt Fredriksdal i höst och vinter.

Vad: Gröna upplevelser på landet i city
När: Alla dagar i höst och vinter 10.00–16.00
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Fri entré

Lämna en kommentar