Fri entré till rabatterade priser

DN
Dennis Nilsson

Kulturkortet är ju som de allra flesta vet nyckeln till våra kulturplatser då kortet ger fri entré. Men kortet är också passerbrickan till mängder med specialpriser varje år, som endast gäller för kulturkortsinnehavare. Den här artikeln tar upp ett fåtal av dem konserter, teaterföreställningar och scenshower som det är kulturkortsrabatt på.

På Dunkers kulturhus scener möter besökare varje år konserter, teater, samtal och shower. På dem allra flesta scenupplevelserna har du med kulturkort rabatt. Ett exempel på det är konserterna med Lill Lindfors och Lisa Miskovsky där du betalar 295 kronor istället för ordinarie pris 395 kronor.

Barnteater finner du också på Dunkers, men annars är ju Stadsteatern platsen för den teaterfrälste. Om föreställningen Rapunzel lockar dig så kan vi gladeligen berätta att det kostar dig 210 kronor istället för 280 kronor att uppleva denna betagande familjeföreställning, om du har ett kulturkort det vill säga. Snyggt!

Konserthuset är ju också våra vänner, såklart. Här kan du med kulturkort gå på den Fula ankungen för 106 kr istället för 125. Är du mer klassiskt lagd så kanske en Afterwork med symfoniorkestern och Beethoven för 149 kronor istället för 175 kronor låter mer lockande.

Om du faller för blomsterprakt och kunglig stil så har vi ju också Sofiero slott norr om staden. En fröjd att bara knalla in i denna prunkande oas, men även här så är det ju en rad arrangemang som går av stapeln. Den mest populära av dem alla är Den stora trädgårdsfesten vars ordinarie pris är 150 kronor men där du med kulturkort går in gratis. Det är nice!

En annan grönskande vän är vårt Fredriksdal. En plats med historia, lugn, grönska, djur, strapatser och upplevelser. Man hinner knappt gå igenom portarna förrän man slungas tillbaka i tiden. Fför besökaren som verkligen går igång på detta missar inte 40-talshelgen. En hel helg i stadskvarteren med levandegörandegrupper tar dig tillbaka till 40-talet. En sådan tidsresa kostar normalt 100 kronor men där har du med kulturkort rabatt på 100 kronor så det kostar dig helt enkelt gratis. Detsamma gäller dig under en av våra käraste traditioner, midsommar. 100 kr ordinarie entré men kostnadsfritt med kulturkort. Sweet deal!

Har du läst ända hit så har du nu förstått poängen och att ovan tips på bara är ett axplock av dina rabatterade kulturupplevelser i staden. Du har också rabatt på Röda Kvarn, Charles Dickens, Dunker bar och matsalar, Fredriksdals trädgårdscafé, Fredriksdals entrébutik, Flora Linnéa, Hep Town danskurser, Museet för sjöfart i Helsingör, Råå museum, Sundsbussarna, Sundspärlan, Tangorama och Öresundsakvariet. Du kan läsa om alla rabatter och vilka ställen du har fri entré på här: fri entré och rabatter med kulturkortet

Lämna en kommentar