Fri entré till Sofiero Classic

PS
Paul Svensson

Fint blir ännu finare när utställningen Sofiero Classic rullar in i Helsingborgs kungligaste trädgård söndag 12 juni. Här bjuds besökare både på flärd och inspiration i kombination med uppvisningar, tävlingar och aktiviteter för hela familjen. Med Kulturkortet har du fri entré till hela utställningen.

Sofiero Classic är en utställning med läckra fordon från förr. Årets tema är fordondesign och under utställningsdagen tävlas det i en rad olika kategorier. Årets nyhet heter Concours d´Elegance, vilket är en för Sverige unik tävling där endast riktigt fina fordon får vara med. Förvänta dig fler välpolerade motorhuvar och ståtliga grillar än du har sett förut. Under dagen kommer det också att arrangeras en tävling där du som besökare får vara med att rösta fram vinnaren. Prisutdelning sker på slottstrappan.

Träffa utställare och åk med en veteranbrandbil
I och med Sofiero Classic förvandlas hela Sofiero till ett paradis för dig som älskar tidlösa fordon. På Kungliga fotbollsplanen har du möjlighet att prata med utställarna och titta närmare på alla fina fordon. På plats kommer det också att finnas fordonklubbar och försäljare av klassiska tillbehör. Det blir även uppvisningar och roliga aktiviteter, bland annat gammaldags hickorygolf och låd- och trampbilar för utställningens yngre bilentusiaster. Helsingborgs Brandkårsmuseum är också på plats under utställningen och låter barn åka med på en tur i en veteranbrandbil (för vuxna kostar det 50 kronor).

Dagens program:
10.00 – Utställningen öppnar.
11.00 – Se hur det gick till när man övade inför Kungens sommarvistelse på Sofiero. Helsingborgs Brandkårsmuseum berättar om brandkårsutryckning från förr vid slottstrappan.
11.30 – Uppvisningskörning med presentation framför slottstrappan.
12.30 – Uppvisningskörning med presentation framför slottstrappan.
13.30 – Se hur det gick till när man övade inför Kungens sommarvistelse på Sofiero. Helsingborgs Brandkårsmuseum berättar om brandkårsutryckning från förr vid slottstrappan.
14.00 – Oldtimer Reisen (Wikinger Histo Tour) från Tyskland kommer på besök med klassiska bilar. Uppvisningskörning och presentation på slottstrappan.
15.00 – Prisutdelning på slottstrappan där vinnarna i de olika klasserna koras och prestigefyllda pokaler delas ut.
16.00 – Utställningen stänger. Slottsparken är öppen till klockan 18.00.

Entré till Sofiero Classic kostar 150 kronor per person, 140 kronor om du förköper biljett online. Har du Kulturkortet eller Tredagarskortet går du givetvis in med fri entré.

Vad: tjusiga fordon från förr
När: söndag 12 juni 10.00–16.00
Var: Sofiero slott och slottsträdgård
Entré: fri entré med Kulturkortet och för barn och unga under 18 år

Lämna en kommentar