Fria biobiljetter när Röda Kvarn firar 100 år

PS
Paul Svensson

För att fira att Helsingborgs äldsta biograf fyllt 100 år under 2018 bjuder Röda Kvarn och Kulturkortet på två fribiljetter till valfri barnfilmsvisning under oktober. Överraska dina barn (eller någon annans barn), barnbarnen eller använd biljetterna för att se en film tillsammans med en vän eller partner.

Hon är ganska pigg, Helsingborgs äldsta biograf, vill säga. Och internationell. På Röda Kvarn visas filmer från hela världen och för hela familjen. För att fira att biografen blivit 100 år anordnas en jubileumshelg mellan 29-30 september med fokus på film, specialinbjudna gäster och mingel. På biorodakvarn.se kan du kolla in helgens späckade program. Firandet fortsätter sedan under oktober med fria biobiljetter till de mest kulturella besökarna.

Det är inte ofta man får presenter när någon annan fyller år. Men i det här fallet får du faktiskt två stycken. Under oktober kan du med Kulturkortet hämta ut två gratis biobiljetter till valfri barnfilm som visas från 1 till 31 oktober.

Våra absolut viktigaste gäster är våra yngsta cineaster. Därför vill vi ge dem chansen att kunna se minst en film från vår barnrepertoar”, säger Britta Jonasson, biochef på Röda Kvarn Helsingborg.

Totalt finns det 100 biljetter i potten (en per år sedan premiären 1918). Till varje barnföreställning är 20 av biljetterna öronmärkta för just dig med Kulturkortet. Max en föreställning per kulturkort och erbjudandet gäller tills de 100 biljetterna är slut.

Nyfiken på vilka barnfilmer som visas under oktober? Hösten bjuder på allt från bus och action till äventyr med pratande sagodjur. Barnfilmerna visas endast under helgerna.

Pettson och Findus: Findus flyttar hemifrån: 5 oktober
När Pettson bygger ett eget hopp-och-lekhus till Findus gillar katten med de gröna shortsen det så mycket att han bestämmer sig för att flytta in där på heltid. Men när Pettson blir ledsen för att hans bästa vän flyttar ut måste Findus komma på en bra lösning för att muntra upp Pettson igen.

Superhjältarna 25 oktober
Helen och Bob är inte bara superhjältar, de är också föräldrar till tre barn med olika superkrafter. I den här filmen står Helen i rampljuset medan pappa Bob är hemma med barnen. Men när en ondskefull skurk hotar världen måste hela familjen jobba tillsammans igen för att rädda jorden.

Christoffer Robin och Nalle Puh: 27 oktober
När Christoffer Robin var en liten pojke gav han sig ofta ut på äventyr i Sjumilaskogen med sina bästa vänner Nalle Puh, Tiger, Kanin, Ior och Nasse. Men sen han blev vuxen har han slutat med äventyr. Nu måste hans gamla vänner hjälpa honom att hitta tillbaka till den lille fantasifulle pojken som fortfarande finns inom honom.

Boka och hämta ut fribiljetter på Röda Kvarn i Helsingborg, Karlsgatan 7. Glöm inte att du måste visa upp ditt Kulturkort för att få ut fribiljetterna. Det går inte att förhandsboka online och det är först till (Röda) kvarn som gäller.

Vad: Röda Kvarn Helsingborg firar 100 år
När: 1-31 oktober
Var: Röda Kvarn
Pris: Med Kulturkortet får du två fribiljetter till valfri barnfilmsvisning

Lämna en kommentar