Fröken Julie på Poppegården

LL
Louise Lund

Det blir ännu en sommar med August Strindberg på Poppegården och denna gång är det Fröken Julie som spelas. Men Strindberg är inte ensam. Marie-Louise Ekman har tagit sig an pjäsen och skapat ett parallellt scenrum vid sidan av den ursprungliga berättelsen.

Fröken Julie hade premiär redan 1889 i Köpenhamn. En föreställning hann spelas innan pjäsen förbjöds på grund av osedlighet. Sjutton år senare hade den premiär på Strindbergs Intima Teater i Stockholm.

I år är det Poppegårdens tur. Från och med den 30 juni kan du njuta av pjäsen med en ensemble bestående av Gunilla Poppe, Göran Thorell och Niclas Strand. Gunilla har tidigare spelat Fröken Julie på Stadsbiblioteket i Helsingborg 1973. Sedan dess är det en del i föreställningen som har förändrats. Även om Strindbergs texter är desamma, har språket och livet nu fått en annan ton.

Med Kulturkortet får du 40 kronor rabatt på biljettpriset. Dessutom får två personer köpa biljetter till rabatterat pris på ett Kulturkort. Biljetter köps via Poppegårdens webbplats eller på Dunkers kulturhus. Föreställningen spelas från den 30 juni till och med den 30 juli. Passa på att besöka caféet och Poppemuseet under pausen.

Vad: sommarteater
När: 30 juni–30 juli, tisdagar–torsdagar 19.00, lördagar–söndagar 15.00
Var: Poppegården, Byagatan 79
Entré: 280 kronor med Kulturkortet (två personer går på rabatterat pris på ett Kulturkort), ordinarie entré 320 kronor