Full fart på Öresundsakvariet i pingst

PS
Paul Svensson

På andra sidan sundet i Helsingör finns Öresundsakvariet. Här kan man spana på hajar och rockor och lära sig mer om livet under ytan mellan Sverige och Danmark. Under pingsthelgen, 27–29 maj, är det full fart i akvariet med flera olika aktiviteter riktade till barn och deras familjer. Med Kulturkortet har du 40 procent rabatt på entrépriset för upp till fem personer.

Bara 20 minuter med färja från Helsingborg och du har möjlighet att besöka en helt ny spännande värld. Och nej, vi menar inte Danmark. Den spännande världen heter Öresundsakvariet och här arbetar man med att skydda Öresund och att bevara fisk- djur- och växtlivet i vårt sköna sund. På akvariet finns det tre olika typer akvarier samt ett Vattenlaboratorium.

Under pingsthelgen, 27–29 maj, är det fullt fart i akvariet med flera roliga och spännande aktiviteter riktade till barn och deras vuxna. Tre gånger om dagen kan man följa med akvariets guider och mata fiskarna i Vattenlaboratoriet. Man kan också vara med när fiskarna i utvalda akvarium ska få mat, för äta måste de, de små liven. Och vill man inte följa med och mata fiskar går det också att visa prov på sina kunskaper om Öresund i en tipsrunda som handlar om just sundet mellan Helsingborg och Helsingör. Tipsrundan går via akvariets utställning.

Öresundsakvariet har öppet hela pingsthelgen från klockan 10.00 till 17.00. Med Kulturkortet har du 40 procent rabatt på entrépriset för upp till fem personer. Akvariet finns på Strandpromenaden 5 i Helsingör, endast tio minuters promenad från färjeterminalen i Helsingör. Färjor till Danmark går dagligen från Helsingborgs centralstation.

Vad: upptäck en riktig undervattensvärld
När: 27–29 maj (akvariet har öppet dagligen)
Var: Strandpromenaden 5, Helsingör
Entré: 40 procent rabatt på entrépriset för upp till fem personer på ett kulturkort, ordinarie entré 90 kronor för vuxna, 70 kronor för barn under 12 år, fri entré för barn 0–2 år

Foto: Tina Andersen, Öresundsakvariet