Fullspäckat program i Ikoner

Vare sig det är musiken, modet, kändisarna eller kulturen i stort så är 60- och 70-talet något speciellt. Det var då allt hände, känns det som. Och nu kan vi omslutas av det genom Larsåke Thuressons fotografier inne i utställningen Ikoner på Dunkers kulturhus. Vi har flera programpunkter inne i utställningen att se fram emot under hösten och det är fri entré till flera av dem med kulturkortet!

Här berättar vi kort om hela programmet som sker inne i utställningen Ikoner.

Vad betyder musiken för oss? Kan hälsan eller humöret påverkas av den? Under två tillfällen hjälper fyra forskare oss att förstå hur vi påverkas av musiken. Första tillfället är den 26 augusti och andra tillfället sker den 30 september.

Visningar av olika slag kommer att ske i utställningen. Välj mellan traditionell guidad visning, musikalisk specialvisning och barnvagnsvisning. Visningar är ett toppenbra sätt att få veta mer bakom alla foton och om hur de kom till.

Det går inte att ha en fotoutställning som skildrar popen under 60- och 70-talen utan att ha musikaliska inslag. För alla quiz-älskare där ute kommer det ett Musikquiz med Pop-60 den 2 september. Under fyra kvällar i höst kommer lokala artister och tolkar några av artisterna i utställningen så som Cornelis Vreeswijk, Bob Dylan, The Beatles och Simon & Garfunkel.

Det blir också musikaliskt föredrag och Foto film och snack om dokumentären Rolling like a stone och Samtal på Dunkers med Per Sinding Larsen Ola Håkansson.

Ett gediget program att piffa upp hösten med helt klart. Hela programmet hittar du på Dunkers kulturhus webbplats.

Lämna en kommentar