Garmarna på Dunkers 30/11

HW
Henrik Wilhelmsson

Med en Grammis och placeringar på topplistor i såväl USA som Frankrike räknas Garmarna som ett av Sveriges största folkrockband under nittiotalet. 2006 tog man ett längre uppehåll från musiken, men efter tio års frånvaro gjorde gruppen comeback under 2016 med albumet 6. Torsdagen den 30 november kommer Garmarna till Dunkers för att spela sin musik live och med Kulturkortet får du 35 kr rabatt på ordinarie biljettpris.

Garmarna spelar musik där både melodi och text framkallar känslor. Den svenska folktron är den största inspirationskällan och man kan verkligen säga att den kommer till liv via stämningsfull sång och toner från bland annat fiol, slagverk och vevlira. På tidigare album har musiken varit lika delar vikingatiden som Ronja Rövardotter och Garmarnas eget unika nordiska sound. Tio år senare hänger bandet med i svängarna och passar på att modernisera sin musik, utan att för den delen tappa bort sig själva i det nya albumet 6.

Än i dag består Garmarna fortfarande av samma uppsättning originalmedlemmar som vid debuten 1993, även om man på det senaste albumet samarbetat både med Thåström (Öppet hav) och samiska rapparen Maxim Märak (Över gränsen). Inför konserten på Dunkers utlovas en mäktig liveshow med det nya materialet. Och vem vet, kanske blir det även ett par gamla godingar som Herr Mannelig, Varulven och Guds spelemän på scen?

Om du är en anhängare av Garmarna sedan tidigare, eller nyfiken på musiken, finns det ingen som helst anledning att missa denna spelning. För vem vill egentligen inte lyssna på spännande berättelser, tonsatt med nordisk folkmusik och elektroniska ljudmattor, medan höstrusket viner förbi utanför fönster och dörrar? Notera ”Garmarna på Dunkers” torsdagen den 30 november i kalendern. Showen börjar klockan 19.00 i Konsertsalen. Biljett köpe du i sedvanlig ordning på Dunkers eller via Ticketmaster.se

Vad: Garmarna spelar på Dunkers När: 30 november, klockan 19.00 Var: Dunkers kulturhus, Konsertsalen Biljettpris: 195 kr för dig som har Kulturkortet, ordinarie biljettpris 230 kr