Gatuteaterfestivalen Passage tillbaka i city

DN
Dennis Nilsson

I många herrans år har Passage arrangerats av Dunkers kulturhus och Helsingør teater och håll i lösnäsan, nu är det dags igen. Och precis som allt började en gång så kommer den kreativa, spännande, gastkramande, underhållande och helt vansinniga festivalen att pågå på våra gator och torg mitt i stan.

I år så kommer Dunkers kulturhus ta festivalen närmre kulturhuset och närmre sin egen verksamhet. De centrala stråken för festivalen blir runt Dunkers kulturhus, Kullagatan, kajpromenaden och Sundstroget. En placering som gör att det blir lättare att ”springa på” festivalen – precis som det är tänkt – festivalen kommer till dig och inte tvärtom.

Men som vanligt stannar inte festivalen där. Likt en skrattattack sprider den sig till kranskommunerna och bostadsområdena. Helsingborgsområden som kommer få besök av Passage är Högaborg (25/7), Planteringen (26/7) och Fredriksdal (27/7). Sedan fortsätter festivalen i city 28–30 juli. Även Helsingør- och Halmstadborna kommer få uppleva magi, akrobatik, dans, commedia, clownkont och helt oväntade aktioner på gator och torg.

Intimt, brett och familjebetonat är årets melodi
I år samsas internatinella, nationella och lokala artister om gatorna för att visa upp den stora bredden gatuteater och offentlig konst kan innefatta. I ett samarbete med Helsingborg City kommer passage också synas i de etablerade koncepten Familjelördag och AW Maria. Passage innehåller framträdanden för alla åldrar.

Allt är gratis och om man ska hålla utkik efter det där lilla extra så missa inte karnevalen på Sundstorget.

All info hittar du på passagefestival.helsingborg.se

Lämna en kommentar