Gitarrfest på Dunkers kulturhus

TE
Tommy Esbjörnsson

Lördag 29 februari 19.00

Gitarrfesten är ett smakprov inför den kommande gitarrfestivalen som arrangeras på Dunkers kulturhus 2021, med ett koncept som liknar Helsingborg Pianofestival.
Den här lördagen får ni uppleva Stephanie Jones på klassisk gitarr, Dunkers kulturhus egna gitarrister Christofer Malmström (rock) och Joel Svensson (klassisk gitarr) och jazzgitarristen Gilad Hekselman tillsammans med batteristen Amir Bresler.

Köp biljett

Stephanie Jones
akt 1 start 19.00
Stephanie är en passionerad musiker från Australien med sinne både för detaljer och starka uttryck. Hon är fortfarande ung, men har ändå hunnit med en masterexamen från det anrika Franz Liszt-universitetet i Weimar och att ge ut flera album. Stephanie Jones har gjort bejublade turnéer både i Nya Zeeland, Europa och Australien.
Konserten spelas in av Sveriges Radio.

Christofer Malmström och Joel Svensson
akt 2 start 20.00
Dunkers kulturhus egna husgitarrister Joel Svensson och Christofer Malmström tar oss med på en tur i gitarrens värld, ur två helt olika perspektiv. Joel är klassiskt skolad gitarrist medan Christofer är hårdrocksgitarrist. Tillsammans möts de på ett finurligt och underhållande sätt. Bland annat hör vi Isaac Albéniz verk Asturias, med specialskriven elgitarrstämma.

Gilad Hekselman och Amir Bresler
akt 3 start 21.00
Gilad Hekselman har etablerat sig själv som en av de ledande jazzgitarristerna i världen och har delat scen med många av de ledande aktörerna inom New Yorks jazzscen.
30-åriga Amir Bresler har sedan han var 15 år varit jazzen trogen. I mycket unga år blev han utsedd till ”Årets trummis” i Israel. Förutom på konserter i hemlandet har han även uppträtt på framstående festivaler utomlands, bland annat Malmöfestivalen.
Konserten spelas in av Sveriges Radio.

När: Lördag 29 februari 19.00
Entré: 250 kronor för akt 1, 195 kronor för akt 2, 250 kronor för akt 3.
Paketpris för samtliga akter: 595 kronor,
Paketpris för kulturkort 450 kronor, student/ samarbetsparter 500 kronor.
Samarbetspartner: Musik i Syd

Lämna en kommentar