God jul önskar vi på Kulturkortet

PS
Paul Svensson

Ja, det gör vi verkligen. Vi önskar alla våra härliga kulturtanter (och alla andra som läser det här) en riktigt god jul. Vi vill också passa på att tacka för ett otroligt fint kulturår i Helsingborg. Ett år då Kulturkortet firade tio år och våra kulturplatser bjöd på mängder av fina kulturupplevelser för alla besökare.

Hur ser din jul ut? Har du hunnit göra en ordentlig kalkyl på hur många pepparkakor du rimligen kan äta? Klassiskt julbord med familjen? Eller kanske ett besök på några av våra härliga kulturplatser i mellandagarna? Oavsett hur din jul ser ut vill vi passa på att tacka för det gångna året. Det har varit ett spännande kulturår som har bjudit på det mesta av det bästa.

Har du några kulturfavoriter? Vi minns Björn Perssons fina djur- och naturbilder på Dunkers kulturhus lite extra, sommaryoga utomhus med fågelsång från träden på Fredriksdals museer och trädgårdar och gröna promenader bland Sofieros väldoftande blomsterprakt. Det har varit ett jubileumsår med mängder av fina erbjudanden och tillställningar. Tillsammans har vi bland annat lärt oss dansa tango vid havet, fått jord under naglarna på rotfruktsskola, lyssnat på klassisk musik, blivit bjudna på bio på Helsingborgs äldsta biograf och låtit känslorna fått härja fritt på otaliga teaterföreställningar. Vi har också lyssnat både på tankeväckande och roliga samtal med journalister, författare och kulturpersonligheter. Ett år för inre tillväxt, helt klart.

Något vi tar med oss nu när vi inom kort kommer att sjunka ner pepparkakstunga i sofforna för att spendera tid tillsammans med våra nära och kära. Julen är en tid då familjen får lite extra fokus. Vi hoppas att ni har njutit lika mycket av 2019 som vi har gjort. Om ett par veckor börjar kulturåret 2020 och vi lovar att det kommer att bli ett minst lika spännande år som 2019 har varit.

God jul och tack för allt stöd och all omtanke under 2019.

Lämna en kommentar