Gör något tillsammans på Dunkers

MR
Mikael Rudesjö
Robothjälpen och Gerda

Det blir alltid roligare då man är två eller flera. I sommar erbjuder Dunkers kulturhus några aktiviteter som engagera hela familjen. Gerda Dunker och Robothjälpen tar med dig på upptäckande äventyr i huset och i utställningen Gråvargar och Älgbrorsor. I Grubbelklubben låter vi tankar och idéer flyga omkring i våra huvuden under ledning av en filosof.

På spaning med Gerda – en upptäcktsfärd på Dunkers kulturhus

När pratade du med kaninerna utanför Dunkers kulturhus senast? Kan skulpturen bakom huset verkligen dansa? Har du sett blodväggen? För nyfikna från 6 till 9 år med vuxet sällskap.

Gerda Dunker bodde i Helsingborg för över 100 år sedan och nu är hon tillbaka för att undersöka det där stora vita huset i stan som har samma namn som hon har. Följ med Gerda Dunker och utforska både kända och okända delar av Dunkers kulturhus.

Hämta aktivitetsfolder i receptionen och ge dig ut på spaning. Vid varje stop finns QR-kod till en film och ett uppdrag. Aktiviteten är gratis.

Robothjälpen – interaktivt i Gråvargar och Älgbrorsor

Du kanske får en massa funderingar om vad det är du ser när du ser det du ser i utställningen? Då är det ju väldigt bra att du kan prata med Robothjälpen i utställningen som vänder sig till alla nyfikna barn och vuxna, till stora och små. Ställ frågor och få svar i detta interaktiva äventyr som kan laddas ner via appen Guide Helsingborg. Du hittar Robothjälpen i guiden för Gråvargar och Älgbrorsor.

Hämta kollprotokoll hos väktaren i utställningen och sen är det bara att sätta igång med dina frågor och svar. Och kom ihåg – den här aktiviteten är som allra bäst när vuxna och barn gör den tillsammans.

Ingår i entréavgiften. Fri entré för barn och unga till och med 18 år. Fri entré med Kulturkortet.

Grubbelklubben

Tankar och idéer far omkring i våra huvuden. Ibland kan vi se saker som andra inte kan och ibland kommer vi på jättebra grejer som inte fanns där innan. Vi träffas i utställningen Gråvargar och Älgbrorsor och grubblar tillsammans.

Eftersom vi är nyfikna så tänker, pratar och lyssnar vi med varandra. Tillsammans tänker vi större! Martin Severinson, Dunkers husfilosof, håller i samtalen som är öppna för barn och vuxna.

  • Vad är fantasi? 27 juni klockan 14.00
  • När är allt bra? 25 juli klockan 14.00
  • Vad är en pappa? 29 augusti klockan 14.00

Plats: Utställningshall 2. Fri entré för 1 vuxen i ett barns sällskap och för unga till och med 18 år.

Lämna en kommentar