Grammisprisade Amanda Ginsburg jazzar på Dunkers

DN
Dennis Nilsson

Sedan debutalbumet 2018 har succékurvan pekat rakt upp för jazzsångerskan och kompositören Amanda Ginsburg. Hon har synts i tv-sammanhang som Gokväll och Allsång på Skansen och prisades 2019 med en grammis för årets jazzalbum. 11 september gör hon två spelningar på Dunkers kulturhus i Helsingborg.

Amanda Ginsburg släppte 2018 som fick strålande recensioner. Därefter fortsatte framgångarna och Amanda fick Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier, Sveriges kompositörers/textförfattares jazzpris och en Grammis för 2019 års bästa jazzalbum.

Hösten 2020 är Amanda aktuell med ett nytt album och senast i maj släpptes singeln Åh nej (visa mitt i natten). Förutom sin förtrollande röst så är det texterna som fångar många av hennes lyssnare. Ett nära uttryck där vardagen, enligt henne själv, är en evig källa för inspiration. Hon menar att det är i det lilla som det mesta händer. Kanske är det igenkänningen från vardagen som gör henne så populär hos oss?

Till konserten på Dunkers kulturhus 11 september klockan 19.00 har hon med sitt band: Filip Ekestubbe (piano), Ludvig Eriksson (kontrabas) och Ludwig Gustavsson (trummor).

Entré: 395 kronor, 295 kronor med kulturkortet och för studenter. Köp biljett direkt via ticketmaster eller i Dunkers reception. Antal platser begränsade till 50 personer. Samarbetspart: The Tivoli i Helsingborg

Se Amanda sjunga på Allsång på Skansen.

Lämna en kommentar