Gränsland på stadsteatern

JD
Julin Davenius
Gransland

I teaterföreställningen Gränsland får vi följa Alicia och Jawads livsöden på scenen, där deras flykt in i sagornas värld blir ett sätt att hantera de utmaningar som präglar deras vardag. Samtidigt blir avståndet till deras familjer allt större. Föräldrarna kämpar för att nå fram till sina barn, medan vardagen gradvis trasslar ihop sig. Rabatt med Kulturkortet.

Alicia är 15 år och har tappat fotfästet i livet. Skolan har blivit en avlägsen plats och hon drar sig undan, ensam med sina tankar. Men när hon möter Jawad, som är två år äldre och kämpar för att få stanna i Sverige, förändras allt. Tillsammans finner de en gemensam tröst i att skriva och berätta historier – en gemenskap som ger dem styrka och hopp i en tid fylld av osäkerhet. Denna resa skildras i teaterföreställningen Gränsland, där verklighet och fantasi vävs samman.

Dramatikern Hanna Nygren lyckas bra med att iscensätta de utmaningar som många ungdomar står inför idag, särskilt när det gäller frågor som psykisk ohälsa, känslan av utanförskap och familjens förändrade dynamik. Samtidigt lyfter föreställningen hur svårt det kan vara för föräldrar och vuxna att nå sina barn i en tid när kommunikationen brister.

Gränsland väcker tankar om hur svårt det kan vara att hitta sin plats, både som individ och i relation till andra, och hur avgörande det är att ha någon form av gemenskap eller uttryck – som skrivandet för Alicia och Jawad – för att kunna bearbeta sina känslor.

Den 21 september har Gränsland premiär på Lillan hos Helsingborgs stadsteater. Med Kulturkortet har du rabatt på biljettpriset på sittrad 1 till 5. Du kan köpa biljetter till föreställningen via Helsingborgs stadsteaters webbplats.

Vad: Teaterföreställningen Gränsland
Var: Lillan, Helsingborgs stadsteater
När: 21 september–24 oktober

Prenumerera på vårt nyhetsbrev