Gränslöst sparande vecka 7

HW
Henrik Wilhelmsson

Var går gränsen för vad du kan spara med Kulturkortet? För 395 kronor om året får du igen gränslöst med kunskap, inspiration och underhållning – till en billigare peng än vad övriga dödliga får betala. Men var går egentligen den monetära gränsen tänker du? Hur mycket kan jag tjäna in på att köpa ett Kulturkort? Finns det ens ett övre tak? Svaret är enkelt – det beror på hur mycket du använder ditt kort.

Vecka 7 i Helsingborgs kultursfär kan tolkas handla om olika gränser: nationella, mänskliga, fysikaliska och ljudliga bland andra. Gemensamt för alla är att de kan hjälpa dig flytta gränsen för vad du sparar med kortet varje gång.

Mycket är gratis den här årstiden – men vissa guldkorn går att plocka ut. Den här veckan sparar du cirka 145 kronor med kortet utöver allt med fritt inträde.

11 februari: Visning: På Gränsen, Dunkers kulturhus

Hur väl känner du din stads historia? Vilka gränser har vi passerat för att komma dit vi är idag? Har vi Helsingborgare gått över gränsen någon gång? Vi har ju varit danska – det vet vi, men vet du när?

Ta chansen att fördjupa dina kunskaper helt gratis!

-> 25 februari: På Gränsen, Helsingborgs stadsteater

Den hyllade Anna Pettersson sätter upp en helt ny pjäs på teaterns Lillan! Pettersson, som tidigare har fått Kulturpris av både DN och TCO, gör nu en humoristisk föreställning med lite allvar. Utan att undertecknad vet så mycket om showen gillar jag titeln och gissar att den kommer utmana dig på något sätt. Så vandra ner till teatern och bänka dig för en stunds humor på Lillan.

Du betalar endast 180 kronor istället för 250. Spara 70 riksdaler.

12 februari: Kärlek sex och kemi: kön och gener, Dunkers

Vilken levande varelse började ha sex för fortplantningens skull? Var det någon liten flercellig organism eller tidigare? När började sex handla om kärlek och njutning och inte enbart artens överlevnad? Den här föreläsningen kommer garanterat att flytta på gränser och är inget för den pryde.

Fritt inträde för dig med Kulturkort och alla andra.

14 februari: Filosoficafé: vad är jag och hur blir man den man är

Var drar du linjen för vem du är och vad du kan stå för? Hur har du just du etablerat dina personliga gränser? Finns det någon del av dig som du inte känner? Tulsa Jansson guidar dig genom en filosofisk stund där “jaget” definieras i samråd med publiken. Går det ens att definiera “jaget”. Kan man avgränsa en person på det sättet?

Fri entré för alla som är nyfikna på sitt “jag” och sina gränser (alla alltså).

16 februari: Date spelar på Sundspärlan

Många drar kanske gränsen vid dansband – men varför? Denna svängomglada musik får så flera tusen människor att skaka de lurviga på golvet årligen. Utmana dig och kliv utanför eventuella komfortzoner – det mår du bra av. Gränslös glädje på Sundspärlan.

Dansanta kulturkortare betalar endast 150 kronor istället för 180.

16 februari: Rossinis Stabat Mater, Helsingborgs konserthus

Det här är gränslöst på många olika sätt. Vi får lyssna till Helsingborgs symfoniorkester under ledning av internationella stjärnan Giorgio Morandi. Dessutom vänder vår egen Kattja Lytting hem till Sverige och Helsingborg för en kväll – hon är firad operastjärna i Italien men ganska okänd hemma. Gränslös klassisk musik möter gränslösa stjärnor i en härlig kombo.

Du sparar 15% på biljettpriset till den här underbara konserten – cirka 45 kronor.