Gratis workshop i graffiti för dig som är 55 plus

PS
Paul Svensson

TYVÄRR SLUTSÅLT! Gatukonstfestivalen ArtstreetHbg firar i år fem år. Det betyder nya konstverk på söder mellan 28 juni–4 juli och i år bjuder man också på ett digert programutbud. För dig som är 55 år eller äldre har du möjlighet att anmäla dig till en tvådagars workshop i graffitimålande. Workshopen arrangeras 1–2 juli och det kostar inget att deltaga. Passa på att lära dig mer om de viktiga teknikerna bakom gatukonsten. Workshopen avrundas med att du får sätta dina nya kunskaper och färdigheter på prov genom att måla en vägg. Workshopen leds av konstnären Thomas Gunnarsson.

För gatukonstnärer är en unik stil något bland det viktigaste inom konstformen. Det är den personliga touchen som berättar vem som målat vad och som lyfter konstnären. I den här tvådagars workshopen får du lära dig mer om hur man kombinerar de olika delarna inom graffiti för att skapa sin egen unika stil. Lär dig skillnaden mellan tags, throw-ups och målningar samt skillnaden mellan graffiti och street art. Du behöver inga förkunskaper sedan tidigare, det enda som gäller är att du är 55 år eller äldre och har ett nyfiket sinne.

Workshopen arrangeras mellan 1–2 juli klockan 13.00–16.00. Den första dagen träffas ni på Dunkers kulturhus. På plats visar kursledaren Thomas Gunnarsson upp de olika stegen i att bygga upp en graffitimålning. Thomas berättar mer hur du gör för att välja ditt namn (också kallat för tag), hur man gör upp en skiss, den viktiga färghanteringen och steget från skiss på papper till målning på vägg. Du får även lära dig mer om geografiska skillnader i utförande och de olika delarna inom graffitikulturen.

Dag två spenderar ni tillsammans utomhus. Ni möts upp vid fontänen utanför Stadsbiblioteket. Dagen inleds med en kortare graffitisafari i området där ni tittare närmare på väggmålningar från de tidigare gatukonstfestivalerna samt utforskar årets festival på plats. Efter rundturen får du lära dig mer om sprayteknik. Dagen avrundas med att deltagarna får chansen att måla på en vägg (tänk på att klä dig i oömma kläder).

Graffitiworkshopen är helt kostnadsfri men antalet platser är begränsat. Boka din plats på Dunkers kulturhus i biljettcentralen. Notera att du måste vara minst 55 år för att deltaga. På artstreethbg.helsingborg.se kan du läsa mer om årets festival och konstnärerna samt ta del av planeringsarbetet i bloggen Gatuprat.

Vad: Stil betyder allt
När: 1–2 juli, klockan 13.00–16.00
Var: Dunkers kulturhus och Helsingborgs stadspark (fontänen utanför stadsbiblioteket)
Pris: Kostnadsfritt

Lämna en kommentar