Grymt kul med Lantrasbingo på Fredriksdal

PS
Paul Svensson

På Fredriksdal museer och trädgårdar njuter just nu lantrasdjuren av den härliga sommaren. I hagarna betar och leker de samtidigt som de hjälper till att utveckla betesmarker och ängar. Här finns både hästar, getter, kor och grymtande svin. Spela Lantrasbingo nästa gång du besöker Fredriksdal och se om du hittar dem alla på området.

Det finns många söta lantrasdjur på Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg. Vissa gnäggar och älskar hö, andra råmar och rör sig gärna tillsammans i flock och på andra ställen bökas det friskt i jorden. Sommarmånader betyder uteliv för djuren som bor på friluftsmuseet. En plats de bor på inte bara för syns skull, utan även för en mer praktiskt sådan. På Fredriksdal har lantrasdjuren en fristad och bidrar till en naturlig utveckling av markerna. Och det är på just dessa marker som du hittar djuren när du förenar nöje med nytta och spelar Lantrasbingo.

Vad går Lantrasbingo egentligen ut på? Är det någon som ropar ut namnet på djuren med jämna mellanrum? Nej, den här bingon handlar om att du letar efter djuren och prickar av dem på din talong. En talong som du hämtar i entrén när du anländer till Fredriksdal. Sedan styr du stegen dit näsan pekar och beger dig ut på en mysig promenad längs de gröna stigarna för att hitta lantrasdjuren.

Lantrasbingo kostar inget extra och är ett roligt inslag både för små och stora som besöker Fredriksdal i sommar. Notera att du måste ha med dig en egen penna för att kunna spela Lantrasbingo. När talong och penna sedan är på plats i handen kan du börja. Spana in ardennerhästarna i de gröna hagarna, leta upp Linderödssvinen som dagen till ära kanske vältrar sig i gyttjan och se om du lyckas skilja Åsbohönan från den skånska blommehönan. Lantrasbingor gör ni i er egen takt och bäst upplevs aktiviteten i kombination med ett par mysiga fikapauser i den lantliga miljön.

Vad: Lantrasbingo
När: Hela sommaren
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Ingår i entréavgiften, 100 kronor ordinarie pris och fri entré med kulturkortet och för barn och unga till och med 18 år.

Lämna en kommentar