Guidad trädvandring på Sofiero

PS
Paul Svensson

Höstens färger förvandlar träden på Sofiero till något helt annat. Här kan du se trädkronor i färgerna guld och rött, grönt och brunt. Torsdagen 18 oktober anordnas en härlig vandring bland träden tillsammans med Sofieros trädgårdschef Mikael Löfving och trädexperten Peter Linder.

Trädvandring. Visst låter det som om att träden på Sofiero helt plötsligt bestämt sig för att frigöra sina rötter ur jorden och sedan promenerat iväg på egen hand? Men lugn, träden står kvar och det är besökarna som kommer att få vandra omkring i den lummiga parken för att njuta av naturens vackra färgskådespel.

Hur många träd finns det på Sofiero? Många. Både vanliga och ovanlig träd samsas om utrymmet. Träden står där i dag tack vare kung Gustav VI Adolf som hade ett stort intresse för botanik. Han såg till att träd från hela världen planterades på Sofiero, något som både vi helsingborgare och alla andra besökare på Sofiero förstås är ytterst tacksamma för. Det finns ett stort intresse för det gröna växande och vilka kan inte det bättre än Sofieros trädgårdschef Mikael Löfving och trädexperten Peter Linder. Dessa två gröna herrar guidar besökarna genom hela vandringen. Ta tillfället i akt och lär dig mer om bland annat trumpetträd, ginkgoträd och doftande katsuror.

Efter vandringen har du även möjlighet att handla med dig hem ett spännande träd och ett par buskar. Om träden kommer från parken? Nej, självklart inte. Trädexperten Peter Linder driver även en plantskola och det är från den som träden och buskarna kommer. Om det är något träd- och buskrelaterat du undrar över är det här det perfekta tillfället att få svar.

För dig med Kulturkortet och Sofieros årskort (gäller även dig som är mellan 0-18 år) är det fri entré till den guidade vandringen. För övriga gäller entrébiljett för 50 kronor. Notera dock att biljett endast kan förköpas online via sofiero.se eller några av parkens återförsäljare. Det går inte att köpa entrébiljett till arrangemanget på plats 18 oktober.

Vad: Guidad trädvandring på Sofiero
När: 18 oktober 17:00
Var: Sofiero
Pris: Fri entré med Kulturkortet och för barn och unga 0-18 år. Ordinarie entré 50 kr.

Lämna en kommentar