Guidade lunchvisningar av ArtStreetHbg 2022

PS
Paul Svensson

Årets upplaga av ArtStreetHbg har sett lite annorlunda ut i jämförelse med tidigare år. Under 2022 bytte man område från söder i Helsingborg till Fredriksdal och fokuserade extra på skulpturer och konstinstallationer. Vid två tillfällen i oktober kan du följa med på guidade lunchvisningar och lära dig mer om både festivalen och årets konstverk. Turen tar cirka 60 minuter och det är gratis att följa med.

ArtStreetHbg är gatukonstfestivalen som har drivit gatukonsten i Helsingborg framåt under sex år. 2022 var sista gången som festivalen arrangerades i Helsingborg. Onsdag 12 oktober klockan 12.30 samt torsdag 20 oktober klockan 12.30 kan du följa med på en guidad lunchvandring och upptäcka årets festival. Under visningen får du bland annat stifta bekantskap med Mary Poppins, det spännande ansiktsprojektet Fredriksdalspiraterna och ett grönt sopmonster.

För att säkra din plats anmäler du dig via hanna.schedincarter@helsingborg.se. Tänk på att vara ute i god tid då det endast finns 20 platser per lunchvisning. Det är först till kvarn som gäller. Vandringen tar cirka 60 minuter och börjar vid Vaktgatan 1 och avrundas vid Plantering utan gränser, där det fungerar utmärkt att äta medhavd picknick.

På artstreethbg.helsingborg.se finns det mer att läsa om gatukonstfestivalen. Här kan du exempelvis läsa om syftet med festivalen, planeringsarbetet och även titta på samtliga konstverk. På webbplatsen hittar du också adresser till många av de konstverk som skapats mellan åren 2017–2022.