Guidade turer i utställningarna på Dunkers kulturhus

PS
Paul Svensson

I sommar arrangerar Dunkers kulturhus flera olika visningar i sina aktuella utställningar. Passa på att lära dig mer om arbetet bakom kulisserna samt om föremålen och konstverken i hallarna. De guidade turerna ingår i ordinarie entré och i utställningarna på entréplan är det alltid fritt att följa med. Biljett till de guidade turerna hämtas i biljettkassan samma dag som visningen, tidigast 60 minuter före visning.

Just nu visas fyra olika utställningar på Dunkers kulturhus. På entréplan hittar du två utställningar med fri entré, den lokalhistoriska utställningen På gränsen och Dance Macabre – konstnärliga betraktelser i pandemins tidevarv. I de stora utställningshallarna på våning tre finns sommarens två stora utställningar, Ansikten – porträtt ur Helsingborgs museers samling samt Ikoner – fotografier av Larsåke Thuresson. Under sommaren har man guidade turer i alla fyra utställningar.

Ansikten – porträtt ur Helsingborgs museers samling
Utställningen är en berättelse om porträttets betydelse genom tiderna och om porträttsamlingens historia vid Helsingborgs museer. En historia som sträcker sig från museets första donationer tills i dag. Man visar verk och föremål ur samlingen från 1600-talet fram till 2020. Max 15 personer per visning.

Guidade visningar:
7 augusti 14.45
15 augusti 13.15
28 augusti 14.45

Dance Macabre – konstnärliga betraktelser ur pandemins tidevarv
Dance Macabre sammanför två dansk/svenska konstnärer, vars verk kompletterar varandra – Alba S. Enström och Lone Larsen. Utställningen sammanflätar flera perspektiv till följ av pandemin och består av målningar och skulpturer.

Guidad visning:
29 augusti 14.15

Ikoner – fotografier av Larsåke Thuresson
En fotografiutställning om några av de största musikikonerna från 1960- och 1970-talet. Här hittar du också tidstypiska affischer, vinyler, tidskrifter och en mängd berättelser från fotografen Larsåke Thuresson. Bildmotiven matchas med musiken från de olika artisterna som du hittar på väggarna. Max tio personer per visning.

Guidade visningar:
7 augusti 13.15
15 augusti 14.45
28 augusti 13.15

På gränsen – Helsingborgs historia och museisamlingar
Gör en djupdykning i Helsingborgs historia och lär dig mer om allt från dinosaurieavtryck till Helsingborgs första bil. På gränsen visar en mängd föremål, berättelser och händelser som utspelat sig i staden. Max tio personer per visning.

Guidad visning:
29 augusti 14.15

Lämna en kommentar