Guidade turer och aktiviteter i Slottshagsparken

PS
Paul Svensson

Om du har varit på plats i Slottshagsparken i Helsingborg i sommar har du säkerligen lagt märke till en stor container precis vid det medeltida borgtornet Kärnan. Den här containern är basen till vad som kallas Slottshagen IRL. Här arbetar ungdomar hela sommaren med att aktivera och informera besökare om staden, området och Kärnan. Som besökare kan du låna spel, räta ut dina frågetecken och även följa med på guidade turvisningar i parken och i tornet.

Förra året gick projektet under namnet Kul i Slottshagen och blev snabbt ett uppskattat inslag i Slottshagsparken av såväl trogna helsingborgare som nyfikna turister. De praktiserande ungdomarna på plats har fått utbildning i guidningstekniker samt läst på om Kärnan, som är Helsingborgs mest kända landmärke. Totalt är det 18 ungdomar som har fått sommarpraktik i projektet och de kommer att turas om att vara på plats fram till och med 13 augusti.

Som besökare kan du räkna med att få hjälp med en hel del. Ungdomarna erbjuder guidade turer i området och även i Kärnan för mindre grupper (Kärnan har inte öppet för ordinarie besök den här sommaren), lånar ut spel som badminton och krocket samt berättar mer om allt kul som händer i Helsingborg under sommarmånaderna. Du kan se Slottshagen IRL som en turistbyrå på absolut bästa läge i city. Här får du svar på dina frågor om det som händer i sommar och dessutom möjligheten att lära dig mer om den spännande historien bakom Kärnan. För familjer och barn finns det även finurliga pyssel, knep och knåp att sysselsätta sig med när containern är öppen.

Slottshagen IRL har öppet vardagar mellan klockan 10.00–17.00 (undantag vid dåligt väder) och man finns på plats till och med 13 augusti (26 juli håller man stängt då ungdomarna har utbildning). Förutom guidning i Kärnan, som kostar 60 kronor per vuxen, är aktiviteterna som arrangeras av Slottshagen IRL och lekutrustningen gratis att ta del av. Har du Kulturkortet eller Kultursommarkortet kostar den guidade turen i tornet inget. Bokning sker på plats.

Vad: Guidade turer och sommaraktiviteter
När: Vardagar 10.00–17.00 fram till och med 13 augusti
Var: Slottshagsparken i Helsingborg
Pris: Guidade turer i Kärnan kostar 60 kronor per vuxen, övriga aktiviteter är gratis. Turen är gratis för dig med Kulturkortet eller Kultursommarkortet.

Lämna en kommentar