Guidade turer på Sofiero

PS
Paul Svensson

Det finns mycket att upptäcka, utforska och lära om Sofiero i Helsingborg. Här växer det en massa vackra och intressanta blomster i slottsträdgården och det finns en kunglig historia bakom den prunkande trädgården. I vår och sommar arrangerar man guidade turer för besökare som vill få ut det mesta av sitt besök.

Med Sofieros kunniga guider får du lära dig mer om Sofieros historia och kanske även ett par hemligheter via två olika vandringar över parken. Den ena vandringen handlar om Sofieros historia och den andra om prinsessan Margaretas viktiga arbete med den praktfulla slottsträdgården. Antalet platser är begränsat till max sju deltagare per vandring och turerna arrangeras dagligen vid tre tillfällen. Notera att de guidade vandringarna inte ingår i entréavgiften och det tillkommer en extra avgift om 100 kronor per vuxen och 50 kronor för barn under 18 år.

Dagligen klockan 10.30, 12.00 och 13.30
Berättelsen om Sofiero
Lär dig mer om vad som gör Sofiero till en sådan speciell plats. Vandringen går genom slottsträdgården och guiden berättar om det unika trädgårdsarvet och den kungliga historien. Du får besöka platser från förr och upptäcka säsongens sevärdheter. Fokus ligger på odlarglädje, trädgårdsinspiration och levande historia.

Dagligen klockan 12.00, 13.30 och 15.00
Blomsterprinsessans trädgårdsgärningar
Vore det inte för prinsessan Margeratas stora passion för det gröna växande hade förmodligen Sofiero inte varit vad det är i dag. Hör historien om hur kronprinsessan förvandlade en igenvuxen park till en modern blomsterträdgård i engelsk stil. Margareta sommarbodde på Sofiero under åren 1905–1911 och hennes insats låg bakom att ett helt nytt trädgårdsideal växte fram i Sverige. Hennes nyskapande trädgårdsarbete ger inspiration än i dag.

Bokning online och digital guide
Du bokar plats till de guidade vandringarna via Sofieros webbplats. Vill du hellre utforska Sofiero på egen hand rekommenderar vi appen Guide Helsingborg, som du laddar ner kostnadsfritt både till iOS- och Android-mobiler från App Store eller Google Play. I appen finns det just nu en allmän guide om Sofiero, en annan om de tio mest populära platserna på området, en som handlar om träd samt en som leder dig i kronprinsessan Margaretas fotspår.

Vad: Lär dig mer om Sofieros gröna historia
När: Dagligen
Var: Sofiero
Pris: Entré till parken 120 kronor ordinarie pris, fri Entré med Kulturkortet och för barn under 18 år. De guidade turerna kostar 100 kronor för vuxen och 50 kronor för barn under 18 år per guidad tur.

Lämna en kommentar