Guidade visningar i graffitikonstens värld

PS
Paul Svensson

Sätt extra färg på hösten genom att följa med på guidade graffitivisningar på söder i Helsingborg. Här får du lära dig mer om konstverken och konstnärerna som var en del av årets upplaga av ArtStreetHbg. De guidade visningarna kostar inget att vara med på och det enda du behöver göra för att följa med är att föranmäla dig online. Under ArtStreetHbg 2021 deltog gatukonstnärer från Polen, Spanien, Sverige, Tyskland och USA.

Två tillfällen återstår i höst, söndag 24 oktober samt 7 november klockan 14.00. Då arrangeras guidade graffitivisningar på söder i Helsingborg. Visningarna riktar sig till dig som är nyfiken på graffitikonst i city och som vill veta mer om konstverken och konstnärerna från årets upplaga av ArtStreetHbg. Här får du lära dig mer om konstformen graffiti och hur det gick till när gatukonstnärer från hela världen satte sin unika prägel i staden.

Totalt handlar det om sju konstverk på sju platser runt omkring på söder. Vissa av målningarna täcker lite mer yta än andra, som svenske Huges blå fasadmålning som rockar konstnärens klassiska heliumballongsignum. Eller den polske konstnären Sicoers uttrycksfulla calligraffitikonst på GA-hallens norra gavel. Stil, storlek och yta till trots är skicklighet, färg och kreativitet en gemensam nämnare för alla konstverk under turen.

Det är gratis att deltaga men du behöver föranmäla dig till yonas.lindskog@helsingborg.se för att säkra din plats. I mejlet skriver du ditt namn och vilket av de tre tillfällena du vill vara med på. Uppsamling klockan 14.00 vid Mäster Palms plats framför Leon Keers stora konstverk med tekopparna. Kläder efter väder.

Vad: Vandra omkring bland världens graffitikonst
När: 3 och 24 oktober samt 7 november klockan 14.00
Var: Mästers Palms plats
Pris: Gratis

Lämna en kommentar