Hallå, ska bara skrota oknytt på bibblan!

TE
Tommy Esbjörnsson

Nu startar vårens Lördagskul i Kulan på Helsingborgs stadsbibliotek. Det blir körsbär som försvinner, Oknyttsförvaltningen som undersöker, jazziga hundar och apor, skrotinstrument, ett fantasibageri, en modig bibliotekarie i krigets Irak. Och så ska Alfons bara…
Nytt för i år är att det är fri entré. Dock måste man hämta biljetter på Stadsbiblioteket, tidigast 14 dagar innan föreställning.

23 februari kl 14:00
Eva Ahlberg teater: Clownen Gina
3 – 5 år
Med sin förnumstiga nyfikenhet och glada energi berättar Gina, genom storasyster Signe, om mellanbror Sven, lillebror Helge, mamma, pappa, alla husdjuren och sist men inte minst om tio körsbär som försvinner i lillebrors mage.

2 mars kl 14:00
Banditsagor/Skuggteatern: Oknyttsförvaltningen informerar
4 – 6 år
”Har ni varit med om oförklarliga saker i era lokaler? Har vantar och strumpor försvunnit spårlöst? Hörs det snarkningar från ventilationen? Eller har ni hittat underliga spår i sandlådan? Detta är ett tecken på att ni har Oknyttsproblem. Kommunens Oknyttsförvaltning har skickat en av sina auktoriserade inspektörer med avancerad undersökningsutrustning.
Vi börjar med en innehållsrik information till barn och vuxna. Därefter följer en grundlig besiktning av lokalerna för att eventuellt spåra t ex småknytt, tomtar eller troll. Slutligen utfärdas ett besiktningsbevis och en handlingsplan för ytterligare åtgärder.” Oknyttsförvaltningen

9 mars kl 14:00
Medi Duo: Hallå Låda
3 – 5år
Hallå? Hallå? Hallå? Hallå Låda?
Vad finns i lådorna? Jo – en leksakshund och en leksaksapa!
En dag börjar de leva och ger sig ut på en musikalisk upptäcktsresa bland lådor och frukter. Barnen får delta i detta jazziga rytmikäventyr där målet är att väcka deras musiklust. Med musik och rörelse möter hunden och apan barnen med få ord och mycket interaktivitet.
Emeli Ek, slagverk, sång, låda. Ida Karlsson, tenorsaxofon, klarinett, sång, låda.

16 mars kl 14:00
Skrotorkestern: SKROT-tips, trix och spel
Martin och Hans visar och spelar på olika roliga och konstiga instrumentuppfinningar som de gjort själva. Gruppen uppmanar till att prova detta hemma.

23 mars kl 14:00
Sagofen Isadora: Kalas Alfons Åberg
3 – 5år
Efter Gunilla Bergströms älskade barnboksklassiker Kalas, Alfons Åberg. Den handlar om Alfons som ska ha ett eget kalas. Faster Fiffi tycker att det ska bli roligt att ordna en riktig jättefest…

30 mars kl 14:00
Lilla vilda teatern: Bageriet
3 – 5år
Magnus drömmer om att vara bagare men det funkar aldrig att baka. När han letar efter något annat att göra hittar han en kista som bara en riktig vän får öppna. Vad finns i den? Matilda kommer på att de kanske kan baka på låtsas i stället och överraskar Magnus med ett magiskt fantasi-bageri…
Bageriet är en lekfull, spännande och rolig musikteaterföreställning. Den handlar om att ta vara på fantasin och vara en bra vän. Då finns det chans att nå sina drömmar och ha roligt tillsammans.

6 april kl 14:00
Teater JaLaDa: Hjältinnan av Basra
fr 5 år
Är det någon som vet hur många 30 000 böcker är? Mååånga….
Om mod. Om gränslös kärlek till böcker och litteratur. Om en hjältinna.
Historien handlar om Alia som är bibliotekarie i Basra, Irak. Alia älskar sitt bibliotek och böckerna är mer dyrbara för henne än berg av guld. Men så kommer soldaterna. Alia förstår att om ingen gör något så kommer alla böckerna att förstöras!
Upplev Basras gator på nära håll genom en visuell scendesign. Det blir en upplevelse som ger publiken känslan av att vara där tillsammans med hjältinnan Alia.
Föreställningen är baserad på verkliga händelser från 2003 då Alia Mohamed Baker räddade en stor del av Basras centralbiblioteks stora och delvis historiska samling av böcker från förstörelse och vandalisering. Den vänder sig till barn från 5 år och spelas på svenska, arabiska och engelska.

Lämna en kommentar