Hållbara måltider och öppet utekök på Fredriksdal
Under augusti och september är det full aktivitet i uteköket på Fredriksdal. Låt dig inspireras av hållbara recept, kravodlade råvaror från köks- och kryddträdgården, föredrag om måltidsverktyget One Planet Plate och en måltidsupplevelse inom planetens gränser.
Fredriksdals utekök ligger på herrgårdsplanen, och här kan du vid fyra tillfällen under augusti och september komma förbi och prata mat, köpa med dig billiga kravodlade råvaror från friluftsmuseets köks- och kryddträdgård och få recept att prova hemma.
Mer information om när du kan besöka det öppna uteköket hittar du här.
I uteköket kan du också den 24 augusti vara med och utforska vad vi ska äta om vi ska äta mer hållbart för planetens skull. Den mat vi äter är den enskilt största orsaken till utsläpp av växthusgaser och förlust av biologisk mångfald. Därför har Världsnaturfonden tagit fram On Planet Plate, ett måltidsverktyg som gör det lättare att välja råvaror och laga måltider som tar hänsyn till planeten.
Under One Planet Plate – en måltidsupplevelse inom planetens gränser får du lära dig mer om verktyget när inspirationsföredrag mixas med en smakrik och klimatsmart måltid. I uteköket lagar kunniga mathantverkare en vegansk lunch med grönsaker från friluftsmuseets köks- och kryddträdgård. Föredraget kommer bjuda på hållbara tips på hur du kan planera måltider som är bra för planeten, och alla deltagare får inspirerande recept med sig hem.
Läs mer om menyn och köp biljetter till evenemanget på Fredriksdals hemsida.
Vad: Öppet utekök och One Planet Plate – en måltidsupplevelse inom planetens gränser
När: augusti och september 2024
Var: Fredriksdals utekök på herrgårdsplanen
Pris: fri entré till Fredriksdal och 50 kronor rabatt på One Planet Plate – en måltidsupplevelse inom planetens gränser med Kulturkortet