Halva priset på välmående

DN
Dennis Nilsson

Kulturkortare får nu halva priset på föreläsningen ”Stick ut” 15 oktober 18.00 som handlar om hur utomhusvistelser hjälper oss att må bättre. Föreläsare Charlotte Petersson, licentiand inom urbana studier vid Malmö universitet, kommer till Dunkers för att berätta hur vi kan flytta ut våra kontor, våra göromål, minska stressen och må bättre.

Med enkla medel som finns till hands kan var och en av oss må bättre och förebygga sjukdomar. Det här evenemanget är del av en serie föreläsningar hösten 2019 som handlar om psykisk hälsa arrangerade av Folkuniversitetet.

Att vara utomhus hjälper oss att må bättre, både när vi arbetar och på fritiden. Och många av oss kan vistas mer utomhus än vi faktiskt brukar. I takt med att allt fler bor i städer har det aldrig förr varit så många människor som levt så separerade från naturen. Men det är fullt möjligt att ta med en hel del kontorsarbete ut utomhus – och det kan ge flera olika positiva effekter på hur vi känner oss och fungerar. Att vistas utomhus minskar inte bara stressen, det kan också ge bättre hälsa, stärkt koncentrationsförmåga, kreativitet och lärande.

Föreläsare är Charlotte Petersson, licentiand inom Urbana studier, som undervisar sedan flera år tillbaka inom Ledarskap och organisation vid Malmö universitet. Hon har genomfört forskningsstudien ”Stick Ut!” om utevistelsens betydelse för att vi ska fungera och må bra. Föreläsningen 15 oktober 18.00 hålls i konsertsalen på Dunkers kulturhus. Ordinarie entré är 145 kr. Du med Kulturkort betalar nu 72 kr och biljetten köper du via ticketmaster (rabattkod kulturtant) eller på Dunkers.

Lämna en kommentar