Häng med i snacket från gatan

PS
Paul Svensson

På söder i Helsingborg finns det flera fantastiska gatukonstverk som har kommit på plats under gatukonstfestivalen ArtStreetHbg. ArtStreetHbg fyller i år fem år och har i syfte att driva utvecklingen av gatukonst framåt i staden. Sommarens festival arrangeras i slutet av juni och redan nu går det att följa med i planeringsarbetet via bloggen Gatuprat.

Befinner du dig på söder i Helsingborg är det mer eller mindre omöjligt att inte lägga märke till gatukonstverken som kommit på plats under de senaste åren. Här hittar du bland annat en hel husfasad som har smyckats med en bokhylla och den kända fotografen Martha Coopers katt, den svenska urskogen och självaste havsguden Poseidon. Samtliga konstverk är en del av ArtStreetHbg och är lika underbart varierade som söder själv. Gatukonstnärer från hela världen har bidragit.

ArtStreetHbg är framför allt framtagen för invånarna i Helsingborg, vilket också är en av anledningarna till att man kan följa med bakom planeringskulisserna till årets festival. På webbplatsen artstreethbg.helsingborg.se skriver man om det fortlöpande arbetet i bloggen Gatuprat. Här diskuteras allt från vilka väggar och husfasader som kan tänkas användas till årets konstnärer, tema och olika kringaktiviteter. Samtalsämnena är skiftande, men den gemensamma nämnaren är förstås gatukonsten och sommarens festival.

På webbplatsen kan du också titta på de tidigare årens konstverk online och här finns även en praktisk karta över söder så du hittar till dem alla på riktigt. ArtStreetHbg 2021 kommer att äga rum mellan 28 juni–4 juli och du håller dig uppdaterad om snacket från gatan via Gatuprat.

Vad: Följ med bakom kulisserna till Helsingborgs störst gatukonstfestival
När: ArtStreetHbg arrangeras 28 juni–4 juli
Var: Helsingborg, söder

Lämna en kommentar