Har du sett kulturpåskharen?

PS
Paul Svensson
Kulturpaskharen

Den är inte alls lika känd som sin kusin, den godistokiga påskharen. Däremot trivs kulturpåskharen här i Helsingborg. Den ses ofta tillsammans med Marianne Lindeberg de Geers glada kaniner utanför Dunkers kulturhus, framför Kärnan i Slottshagsparken eller på de gröna ängarna på Fredriksdals museer och trädgårdar tillsammans med sina lurviga fränder. Passa på att besöka dessa platser i påsk för att få en glimt av den.

Den är inte helt lätt att fånga på bild. Kulturpåskharen, alltså. Och det är egentligen inte konstigt med tanke på att den är miniatyrliten och nästan osynlig för det mänskliga ögat. Men den finns där ute och nu har du som störst chans att få en glimt av den när du strosar omkring i utställningshallarna på Dunkers kulturhus, på något av våningsplanen i Kärnan eller på gröna Fredriksdal museer och trädgårdar.

När du ändå är på plats kan du också passa på att njuta av konst, svensk form och design, fotografi, berättelser mellan himmel och helvete, historia, äggrullning, påskjakt och kvastrace.
Ett tips på vägen. Om du verkligen vill se kulturpåskharen ökar dina chanser om du utmanar dig själv och lär dig något nytt eller har kul på riktigt. För det är just ett växande sinne och ett bubblande skratt i kombination med kultur som lockar fram kulturpåskharen och gör att den tar form.

Självklart önskar vi på Kulturkortet ett stort lycka till i jakten på den lilla rackaren. Vi önskar dig också en riktigt glad påsk.