Har Fredriksdal vinteröppet?

PS
Paul Svensson

Ja, Helsingborgs gröna oas har öppet hela vintern. Och vet du vad? Under vintersäsongen är det fri entré för alla besökare. Passa på att promenera genom historien och njut av den fina naturen i vinterskrud, titta på en utställning, hälsa på djuren i stallet eller skäm bort dig själv med en kopp varm choklad eller något mumsigt i trädgårdskafét.

Under vintermånaderna håller Fredriksdal museer och trädgårdar öppet nästan som vanligt. Här kan du fylla på med en rejäl dos natur under de mörkaste månaderna på året. Följ de slingrande stigarna och besök engelska parken, franska parken, en vinterslumrande köksträdgård och botaniska trädgården med hela Skånes flora i miniatyr under rimfrosten. Med lite tur kommer det kanske till och med lite snö i vinter som bäddar in hela området i ett vackert vintertäcke.

Passa på att ladda batterierna med en uppfriskande promenad på området. Färre besökare betyder mer tid för reflektion och avkoppling. Fly undan citys pulserande stadsliv och låt både sinne och kropp få sig en paus. Styr stegen genom det charmiga stadskvarteret med de gamla butikerna, gränderna och kullerstensgatorna. Butikerna håller stängt under vintermånaderna men fasaderna och byggnaderna tåls att titta på och här behöver du aldrig oroa dig för trafiken.

Kulturmagasinet håller öppet hela vintern (måndag-fredag 08:00-16:30). Här kan du värma din frusna näsa och titta på utställningen Tingen i samlandets spår. Och i herrgårdsflygeln kan du rasta av både dig och barnen i lekutställningen Barnens kammare 1918.  I utställningen lär ni er mer om hur det gick till och såg ut i barnens rum förr. Garanterat fritt från allt vad heter tv-spel och mobiltelefoner.

För dig som gillar djur vill vi även rekommendera en tur till stallet i vinter. Här kan du hälsa på Fredriksdals lokalinvånare, det vill säga lantrasdjuren. Titta på en ardennerhäst, spana på kor och getter och lyssna på de kucklande Åsbohönorna som sprätter omkring i halmen. Har du tur kanske även stallkatten ställer upp på en klapp eller två.

Fredriksdals trädgårdskafé håller öppet hela vintern. Här kan du värma både frusna knoppar och smaklökar med något riktigt gott. Tar du hellre med dig egen matsäck hållet brygghuset också öppet under den kalla säsongen.

Svaret är med andra ord ja. Fredriksdal museer och trädgårdar har öppet hela vintern. Vårsäsongen inleds 18 april med Fredriksdals stora påskfest och 50-årsfirandet av Hedströms Diversehandel.

Vad: Vintersäsong på Fredriksdal
När: 10 december-18 april 2019
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Fri entré till och med 17 april 2019

Lämna en kommentar