Här och nu med Jacob Karlzon Trio

HW
Henrik Wilhelmsson

Se till att hålla fredagen den 9 februari ledig. Jazzå, du vill veta varför? För då kommer Jacob Karlzon Trio till Dunkers för en stämningsfull jazzkväll. Under konserten spelas musik från det senaste albumet NOW. Med Kulturkortet får du 100 kronor rabatt på ordinarie biljettpris. Det är den perfekta kvällen ute i Helsingborg. Speciellt för alla som uppskattar bra musik och har ett par timmar över. Ärligt talat. Hur ser din kalender ut just nu? Har du mycket planerat under kvällen nio dagar in i februari? Inte? Då tycker jag verkligen att du ser till att boka in Jacob Karlzon Trio i kalendern så fort du har läst färdigt den här texten.

Under våren 2018 gör Jacob Karlzon Trio tio spelningar, varav fem i Sverige och fem i Tyskland. Från Hamburg till Berlin, Stockholm och Helsingborg (för att nämna några av städerna). Intresset är stort för Jakobs musik och han är känd för sina personliga livespelningar. Jakob Karlzon Trion spelar musik både för sig själva och för sin publik. Albumet NOW släpptes 2016 och Jakob själv beskriver det som ett vemodigt dansalbum som tar ett par steg bort från det klassiska och får den improviserade jazzmusiken att röra sig framåt i tiden.

Jakob gjorde skivdebut redan 1992 och har sedan dess arbetat tillsammans med en rad stora namn inom jazzen. Han har bland annat spelat tillsammans med Nils Landgren, Billy Cobbham. Kenny Wheeler och även varit kapellmästare och låtskrivare i Viktoria Tolstoys band sedan 1999. Under 2010 blev han dessutom utsedd till årets jazzmusiker. För Jacob är musiken ett sätt att kommunicera och han vill att alla ska kunna njuta av musiken han producerar. Jazz ska inte vara komplicerat eller bara för de redan insatta som andas och lever för endast en musikstil. Jazz är musik som alla kan njuta av, oavsett vilken generation eller vilket musikaliskt smakfack man tillhör.

Det tåls att skriva igen. Med ett Kulturkort får du hela 100 kronor rabatt på ordinarie biljettpris. Du betalar endast 150 kronor för en fredagskväll med världsjazz på Dunkers kulturhus. Låt Jakob Karlzon och hans bandmedlemmar lysa upp vintermörkret med sin tolkning av modern jazz. Det blir en garanterat oförglömlig kväll där piano, bas och trummor formar ett kraftfullt ljudlandskap här och nu. Biljetter köper du i sedvanlig ordning på Ticketmaster.se eller på Dunkers kulturhus i Helsingborg.

Vad: Jacob Karlzon Trio När: 9 februari klockan 19.00 Var: Dunkers kulturhus, Konsertsalen Pris: 150 kr med Kulturkortet, ordinarie pris 250 kr