Hej 2012!

Jo men visst, det gick ett år till och inte han jag med allt jag ville göra i år heller, men ändå, på något konstigt sätt, så hans det med så mycket mer. Och snart börjar det om igen. Ett till varv på universums bästa karusell.

Det sista varvet enligt någon gammal mayakalender. Den 20/12 2012 ska det smälla för sista gången. Lite för snyggt för att vara sant va? 20/12 2012. Jag tror vi vågar hoppas på ett nytt år efter nästa också.

Vi som jobbar med kulturkortet och den här hemsidan är glada för er som sedan oktober har börjat skriva och tipsa om saker som händer utanför kulturplatserna. Nu senast var det Gubben Noa som skrev om ny teater. Vi är glada för frågorna i forumet som påminner oss om vad som behöver förbättras och bilderna i galleriet. Nästa år ska jag jobba för att vi blir ännu fler som hjälps åt att skriva, tipsa, recensera och diskutera Helsingborgs kulturliv. Registrera dig som kulturtant och skriv om vad du gillar. Så ökar chanserna för oss att erbjuda rätt saker.

Några saker att se fram emot 2012: Dunkers fyller 10 år och öppnar nya stadshistoriska utställningar på förstaplan.

Till bibblan vet jag att rock n’ roll professorn Micael Dahlén kommer och snackar Mord, mördare och varför vi fascineras av dem. I mars kan vi träffa honom.

Till Sofiero kommer trädgårdsinspiratören Hannu Sarenström och odlar fram en utställning, och på Fredriksdal har fjärilen fått stå som förebild till en rad arrangemang och påhitt.

Då har jag ännu inte nämnt Stadsteatern, Röda kvarn (Som vi nu inleder samarbetet med. Rabatt på bio, tjoho!), konserthuset, alla gallerier och fria kreatörer i som kommer ge oss många anledningar att gå ut i Helsingborg under 2012.

Det tycker jag är något att skåla för. Vi ses!