Hej igen Martin Severinson!

HW
Henrik Wilhelmsson
Detta innehåll är äldre än 180 dagar.

Ett halvår har gått sedan du höll i ditt första Filosoficafé.  Hur har du upplevt hösten?

– Det har varit en bra blandning av besökare – och det är ju önskvärt och vår ambition. På vissa samtal kommer det fler yngre, på ett annat dyker många från en specifik yrkesgrupp upp. Många kommer själva för att lyssna, andra för att passa på att umgås. En kärngrupp besökare är återkommande. Det som är roligast är att det finns en så stor diskussionsvilja!

Vad har överraskat dig?

– Samtalet ”Är arbetet livet?” blev en spekulation om framtiden, en visionär diskussion om lust och meningsfullhet. Varje samtal bär ju på sina överraskningar. Den personliga berättelsen och upplevelsen gör vartenda samtal unikt och med så många människor samtidigt blir det mäktigt. Däri ligger ju laddningen: Vad ska hända ikväll? Det är min drivkraft, att få vara i denna virvel.

I vår handlar frågorna om synd, norm och puls. Varför vill du diskutera just dessa ämnen?

– Vi ville prova på att flytta ut från Bistron och utnyttja utställningarna i huset. Första temat, ”Vad är synd?” var givet att hålla i Michael Kviums utställning. Det var också ”Vad är normalt?” då vi ska vara i Vivian Maier – Street Photographer. Det tredje temat, ”Vad är pulsen på vår tid?”, kom från mig. Barnen där hemma har pratat länge om texten och videon till ”Det överexponerade gömstället” av Bob hund. Man kan inte sluta prata om den låten. ”Vad är ett gömställe?” har vi frågat oss och kommit in på allt från tv-övervakningar till sociala medier. I samband med det sista samtalet tittar vi tillsammans på Bob hunds låttext och video som en kommentar på vår samtid.

Filosoficafé x 3 i vår

Kom till Filosoficafé med öppet sinne och vilja att lyssna. Här finns ingen diskussion att vinna, bara nyfikenhet och öppenhet för att undersöka frågor:

Vad innebär det att synda? Tisdag 23 februari kl. 18.Vad är normalt? Tisdag 15 mars kl. 18.Vad är pulsen på vår tid? 12 april kl. 18.Fritt inträde! Dock krävs en föranmälan från och med i vår. Tala om att du kommer senast en dag innan per mail till fredrik.ojbro@helsingborg.se; besök eller ring Dunkers entré på 042-10 74 00; eller i Facebookeventet. Uppger du närvaro i Facebookeventet räknas det som en anmälan.

En sak till som är ny:

Då vi testar att hålla Filosoficafé inne i Dunkers utställningar kan vi tyvärr inte servera mat och dryck.

Varmt välkommen mätt och pigg!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev