HEJ JESPER! – Vinn biljetter till framtidskul

HW
Henrik Wilhelmsson

11 oktober kommer Jesper Rönndahl till Konserthuset med sin föreställning HEJ FRAMTIDEN! Jesper har gjort mycket på sistone och syns och hörs lite här och där. Bland annat hörs han i vetenskapshumorprogrammet ”Institutet” i P3 och har tidigare bland annat gjort barnprogrammet ”Gabba Gabba” för SVT. Det är bara en liten del av vad han har gjort. Vi har snackat med Jesper inför föreställningen och så här säger han:

Hej Jesper! Du som är en mångsysslare och syns på radio och tv titt som tätt, var får du inspiration till dina program och upptåg?

Hej! Allt går enligt devisen input blir output, ju mer jag läser, ser, pratar med folk, lyssnar på radio, och så vidare – desto fler idéer får jag. Och dessutom, så många idéer som jag får utlopp för, lika många nya får jag. På det sättet har jag förstått att det är som att amma.

Vem är din störta inspirationskälla till dina programidéer?

Det är så många olika – flickvän, kompisar, föräldrar, men också helt slumpmässiga människor på stan som gör knasiga saker.

Hur hinner du med alla idéer du arbetar med, har du en grupp minioner (de gula gubbarna från filmen Despicable Me) som hjälper dig?

Haha, det skulle man ju önska sig. Nä, det är mycket jobb, men i och med att allt är roligt så känns det inte så jobbigt. Men visst, ibland önskar jag att jag fick tid att spela lite mer dataspel…

Vilket program har du själv störst behållning av?

Jag tycker väldigt mycket om brittiska QI och den svenska varianten är också bra.

Vilken är den absolut bästa faktoiden som du lärt dig inför Institutet i P3?

Om du med faktoid menar något som inte stämmer, så är det nog det där att vi vet vad gravitation är för någonting. För vi har ju ingen aning alls.

Vad kan vi vänta oss av HEJ FRAMTIDEN! på Konserthuset? 

Framtidens uppfinningar, teknik, media, människor, djur och mycket annat. Men framförallt skratt! Och dessutom en helt ny syn på vår nutid. 

Vad ser du mest fram emot med framtiden?

Ett mobilbatteri som man inte behöver ladda två gånger per dygn. Sen tar vi det därifrån.

Vi vänder på konceptet HEJ FRAMTIDEN och säger HEJ DÅTIDEN med Jesper Rönndahl. Hur tror du att en människa från 1000-talet som plötsligt dyker upp i vår tid hade reagerat? Hur tror du att framtidstänkare på 1800-talet hade sett på oss, hade de varit nöjda med utvecklingen?

Den från 1000-talet hade definitivt reagerat på att hundar kan vara så små och ändå fungera. Framtidstänkaren från 1800-talet kanske hade varit besviken på att ångtekniken inte vann över elektricitet och bensin.  Men framförallt frustrerad över att vi fortfarande inte har flygande bilar!

Hur tror du att du skulle se tillbaka på 2013 års Jesper om 40 år? 

Som en som precis har börjat förstå vad det är han kommer att göra!

Vad är ditt största mål med livet? Hur tänker du kring att lämna ett avtryck hos medmänniskor?

Jag vill egentligen bara få folk intresserade av sådant som är viktigt egentligen, det vill säga hur allt fungerar. Från den minsta kvarken till den största rymden. För det är så häpnadsväckande intressant!

För att återkoppla lite till vad du har gjort tidigare: Har du ett dagens tips?

Dagens tips är såklart att komma och kolla på Hej framtiden på Konserthuset 11 oktober, för där får man ett riktigt dagens tips!

Läs mer och köp biljetter till föreställningen här!

Vinn två biljetter till HEJ FRAMTIDEN!

Du som har kulturkort kan vinna två biljetter till föreställningen. Allt du behöver göra är att svara på en enkel fråga:

Vilket program har Jesper störst behållning av?

Skicka ditt svar tillsammans med namn och telefonnummer till kulturkortet@helsingborg.se

Vi behöver ditt svar senast på måndag 8/10 och du, svaret finns i artikeln!

(Foto: Paul Lindqvist)