Hejdå 2018 – gott nytt 2019

Ännu ett levnadsår har flutit förbi med nya intryck, perspektiv och upplevelser. Vad minns du som det bästa från ditt kulturkortsår? Var det möjligen Fredriksdals 100-årsjubileumsfest på nationaldagen, eller pompa och ståt på Sofieros trädgårdsfest? Eller var det en stund i Shaun Tans underbara bildvärld på Dunkers. Häng med på Kulturkortets färd genom 2018.

Vi kickar igång med öppet kulturhus på Dunkers januari 2018 (och snart är det dags igen – här läser du mer om 2019 års Öppet kulturhus) Du kanske träffade på oss i Atriet där vi stod och höll i kulturtantstest, sålde kulturtantsprodukter och pratade med varje kulturtant som kom förbi. Huset var fullt av folk som var nyfikna på Dunkers säsong. Vi hoppas vi ser dig där igen den 25 januari 2019!

Spola framåt en liten sväng till mars och Mando Diao i Helsingör. En grym konsert med mycket energi och, förstås, kulturkortsrabatt. Så många svenskar har det nog inte varit procentuellt i en publik på Kulturvaerftet på ett tag. Och varenda gång vi tar oss över sundet för kulturella aktiviteter inser vi hur lätt det faktiskt är, och undrar varför vi inte gör det oftare. Håll utkik efter fler samarbeten med Danmark där vi kan erbjuda rabatt på biljetten eller entrén. Du har alltid 50 procent rabatt på Museet för sjöfart exempelvis.

I mars öppnade även Fredriksdal för säsongen med sin alltid lika uppskattade påskfest. Under den arrangerades även Äggjakten där Kulturkortet var med och bidrog med fina priser. Du såg säkert någon letandes i buskarna efter äggen som låg utspridda både i stan på landet mitt i stan, Fredriksdal.

I april var det dags för en mycket populär utställning att öppna dörrarna på Dunkers. Shaun Tans magiska bildvärldar slog an något i oss alla och fick många fina reaktioner hos kulturtanterna. Tänk så mycket utställningar vi får med kulturkortet, och så mycket tid till att utforska dem. Under 2018 kunde vi springa hur mycket vi ville i alltifrån #childmothers, Misslyckat, The Climate Experiment, Lee Miller med flera.

I ljuva maj passade vi på att åka på kulturkortsresa till nästan alla våra kulturplatser och samarbetspartners. Det var varmt, grönt och där fanns chockerande mycket att göra, se och lära sig så vi hann inte ens med allt. Du borde testa det 2019! Ta en heldag och se om du kan ta dig igenom alla ställen där du antingen har rabatt eller fri entré. Alla de ställena hittar du här. 

I juni, på självaste Nationaldagen fick vi uppleva en speciell dag på Fredriksdal som firade sitt 100-årsjubileum hela 2018 men extra mycket just den dagen. Visst minns du folkhavet och Helsingborgs symfoniorkester som spelade på ett grönskande och soligt Fredriksdal.

Juni innebar också något riktigt kul för alla oss kulturtanter – Kulturkortet.se fick ju en ny kostym! Du kollar på den just nu. En fräsch och snygg sajt där vi kan samla kalendern med all kultur i, artiklar och allt annat vi kommer ta för oss i framtiden.

I juli var vi och tusentals andra och kollade på populära föreställningen Historien får liv på Fredriksdal. Det var även festivalernas månad, med Passage och ArtStreet i spetsen. Kul när kulturen sprider sig ut på gator och torg så att alla får sig en dos.

Augusti är månaden för Sofieros trädgårdsfest. Det är alltid en färgglad inspirationskanon som sätter fart på tankarna kring både trädgård, inredning och design. Du behöver nästan gå där två dagar för att kunna ta in allt, vilket inte är några problem för oss som har Kulturkort och går in gratis.

September kickades igång med Pianofestival på Dunkers. En festival som verkligen bjuder på framträdanden i världsklass. Du hade rabatt på biljetter och festivalpass och kunde på så vis se eliten inom piano för en billig peng.

Vi hade faktiskt två hundraåringar under 2018. Röda Kvarn firade 100-årsjubileum och kanske var du en av de som fick tag på en av de 100 fribiljetterna till barnfilmerna. Vi ser fram emot ett spännande filmår 2019 på Helsingborgs mysigaste biograf, där du alltid har rabatt med Kulturkortet.

En av våra bästa traditioner, julmarknad på Fredriksdal, avslutade året. Där var vi på plats, inne i Kaffestunden och passade på att prata med dig som kom förbi, svarade på frågor om appen och såklart bjöd på en skumtomte eller två.

Och just det, på tal om appen. Den mest användbara appen av dem alla om du frågar oss. Många andra har också upptäckt hur bra den är. Från att ha varit närmare 2000 stycken i början av året avslutar vi nu 2018 med att vara nästan 3000 kulturkortsapp-användare! Inte illa alls och fler blir vi. Är du en av de som känner sig utanför nu så vet du vad du borde göra. Gå in och dra ner appen till din mobil – du lär aldrig missa något i Helsingborgs kulturliv igen.

Och med det säger vi, från oss alla till er alla härliga kulturtanter där ute, tack för ett riktigt gott 2018, och gott nytt år!

Lämna en kommentar