Helgöppet i Helsingborgs resligaste medeltida torn

PS
Paul Svensson

Pandemin satte bom och lås på Kärnans dörr i somras. Men nu glömmer vi bort det och blickar framåt mot en härlig höst istället. Passa på att ta en tur till Kärnan i höst för att njuta av den härliga utsikten och den spännande historian om Helsingborgs resligaste medeltida torn. Fram till och med 7 november har Kärnan helgöppet och med Kulturkortet har du alltid fri entré till de 146 trappstegen på insidan.

Det finns mycket roligt att se, upptäcka och uppleva i Kärnan. Ett besök i tornet är lite som att göra en tidsresa på nästan 700 år. Eller som att gå rakt in i en interaktiv historiebok där du både kan känna, se och dofta historiens rungande vingslag runt omkring dig.

Väl på plats i Kärnan kan du läsa mer om allt det där som har hänt under dessa sju sekler. Varje våningsplan har en intressant historia att berätta och här kan du bland annat snoka reda på vilka berömda kungar och regenter som har besökt och bott i tornet under åren. Du kan också läsa på en hel del om hur viktig Kärnan har varit för såväl våra grannar i Danmark som för oss svenskar, framför allt helsingborgare, sedan första stenen lades på plats. Och vill du inte läsa finns det också en smart audioguide att lyssna på via mobilen. Medeltiden möter framtiden.

Om du mot all förmodan inte är intresserad av Kärnans historia kan du ändå njuta av besöket. Studsa uppför de 146 trapporna och gotta dig med utsikten. På toppen ser du hela vägen över till de forna ägarna i Danmark och deras ståtliga Kronborgs slott. Och när du ändå är här uppe kan du garanterat knäppa ett par snygga bilder till ditt sociala flöde. Like på den. Men bara på helgerna, alltså.

Vad: Helgöppet i Kärnan
När: Lördag-söndag 11.00–15.00 till och med 7 november
Var: Kärnan
Pris: Fri entré med Kulturkortet och för barn och till och med 18 år, ordinarie entré 60 kronor

Lämna en kommentar