Helgöppet till 1972

PS
Paul Svensson

Några särskilda planer i helgen? Om inte kan det vara hög tid att göra en liten avstickare på 50 år till 1972. Eller i alla fall till en lägenhet på Drottninghög som är inredd i precis samma stil som den kan ha sett ut på sjuttiotalet. Lägenhetsmuseet är skapat tillsammans med tidigare boende och boende på Drottninghög.

Bland blippande datorskärmar, digital teknik och framtidens möjligheter är det lite kul att en lägenhet från 1972 var en av de stora framgångarna under innovationsmässan H22 City Expo. Faktum är att lägenheten blev så populär att man nu förlänger öppettiderna till och med 18 december. Nu kan du besöka lägenheten varje lördag och söndag från klockan 10.00 till 16.00. På plats kan du se hur man hade det förr, dela dina egna historier med andra eller prata med värdarna för att komma fram till vad ett museum kan vara för något.

Genom att ta steget över tröskeln går du från 2022 till 1972. Lägenheten är utrustad med tidsenliga tapeter, nybonat parkettgolv, ryamattor och en tv med två kanaler. Här finns inga montrar och inga skyltar med information om att du inte får lov att röra utställningsobjekten. Snarare tvärtom. Här befinner du dig mitt i historien och du kan vila en stund i soffan, titta på tv, bläddra i fotoalbumen, läsa tidningen, kika i köksskåpen eller samtala kring köksbordet med andra tidsresenärer. Se bara till att inte fastna i 1970-talet … det är länt hänt.

Lägenheten hittar du på Grönkullagatan 43 C på Drottninghög. Det är fri entré och dörren står öppen varje lördag och söndag mellan klockan 10.00– 16.00. Välkommen hem till 1972.

Vad: gör en tidsresa till 1972
När: 1 oktober–18 december
Var: Grönkullagatan 43 C
Entré: fri entré