Helsingborgs symfoniorkester spelar på Fredriksdal

PS
Paul Svensson

Onsdag 18 augusti får de prasslande löven och de skönsjungande sångfåglarna på Fredriksdal museer och trädgårdar sällskap av Helsingborgs symfoniorkester. Klockan 15.00 spelar man i engelska parken och klockan 18.00 blir det stor konsert framför herrgården med musik av bland annat Antonio Vivaldi, Pietro Locatelli och Domenico Scarlatti. Konserterna ingår i ordinarie entré.

Om du hör till dem som uppskattar ett klassiskt stycke musik ska du omgående rensa i kalendern och göra plats för en musikalisk upplevelse onsdag 18 augusti. Den här dagen gästar Helsingborgs symfoniorkester Fredriksdal museer och trädgårdar inte mindre än två gånger på samma dag. Den första spelningen äger rum klockan 15.00 i engelska parken och då bjuds besökarna på italiensk canzon av Merula, Leonarda, Frescobaldi, Marini, Ruffo och Uccelini. Det blir sköna toner från violin, viola, cello, flöjt och teorb. Konsertens längd är cirka 35 minuter.

Canzon i engelska parken klockan 15.00
Medverkande musiker från Helsingborgs symfoniorkester:
Gordan Trajkovic, violin
Daniel Kuzmin, violin
Markus Falkbring, viola
Kate Hearne, cello och flöjt
Dohyo Sol, teorb

Några timmar senare är det dags igen och klockan 18.00 blir det stämningsfull barockmusik vid herrgården med verk av Vivaldi, Locatelli, Marcello, Marini, Scarlatti och Merula. Den här spelningen är drygt 65 minuter lång och bjuder på en stor ensemble med inte mindre än åtta musiker från Helsingborgs symfoniorkester.

Barock vid herrgården klockan 18.00
Medverkande musiker från Helsingborgs symfoniorkester:
Gordan Trajkovic, violin
Daniel Kuzmin, violin
Kate Hearne, cello och flöjt
Dohyo Sol, teorb
Yngvild Haaland, cembalo
Markus Falkbring, viola
Tobias van der Pals, cello
Anders Cornelius, kontrabas

De båda sommarbarockkonserterna ingår i ordinarie entrébiljett till Fredriksdal museer och trädgårdar. Det betyder att du som har Kulturkortet eller Kultursommarkortet får det stora nöjet att lyssna på den här fantastiska musiken från Helsingborgs symfoniorkester helt gratis.
Arrangemanget följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd för att förhindra spridning av covid-19. Vid dåligt väder finns det risk för att evenemanget ställs in.

Vad: Sköna toner i det gröna
När: 18 augusti klockan 15.00 och 18.00
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Ordinarie entré 100 kronor, fri entré med Kulturkortet och Kultursommarkortet samt för barn och unga till och med 18 år.

Lämna en kommentar