Het sommarbio på Röda Kvarn

PS
Paul Svensson
Sommarbio

Sommar och sol, frasiga popcorn och en härlig biostol. Årets varmaste månader handlar inte bara om beachen och grillfester i trädgården. Sommaren är också en perfekt tid för att se film på bio. I juni, juli och i augusti visas det mängder av bra filmer på Röda Kvarn. Med Kulturkortet får du alltid fin rabatt på biobiljetterna.

Tom Cruise är tillbaka i uppföljaren på Top Gun
I år är det extra filmhett i biomörkret. Just nu visas det flera storfilmer och kanske störst av dem alla är Top Gun: Maverick med Tom Cruise i huvudrollen. Den här filmen har fått lysande kritik och beskrivs som sommarens mest perfekta popcornfilm. I Top Gun: Maverick får Pete Mitchell (Tom Cruise) ta sig an rollen som flyginstruktör för en grupp avgångselever som ska ge sig ut på ett farligt specialuppdrag. Det hela visar sig vara allt annat än lätt och längs vägen tvingas Maverick konfrontera sina största fasor.

Dinosaurierna tar över världen
Sommaren andra blockbuster från USA är Jurassic World: Dominion. Här möter stjärnorna från de första filmerna den nya generationen. Filmen utspelar sig fyra år efter att dinosaurie-ön Isla Nublar förstörts. Dinosaurierna har spridit sig över hela världen och jagar nu även människor som byte. I huvudrollerna ser vi bland andra Laura Dern, Sam Neil, Jeff Goldblum, Chris Pratt, Bryce Dallas Howard och BD Wong, för att nämnda några. Filmen visas till och med 30 juni.

Biografisk musikfilm om Elvis Presley
I sommar, 29 juni, är det också premiär för filmen om Elvis liv. Elvis är regisserad av Baz Luhrmann, som också regisserat storfilmer som Moulin Rogue och The Great Gatsby. I rollen som Elvis ser vi Austin Butler och Tom Hanks spelar överste Tom Parker. Parker hade stor kontroll över Elvis karriär och i den här filmen får vi en unik inblick i historien som fördjupar sig i den komplexa dynamiken mellan Elvis Presley och hans manager.

Den engelska eliten
En annan film som många bioälskare har väntat på är Downtown Abbey: En ny era. Filmen har svensk premiär 8 juli. I den nya filmen förflyttas vi något längre in i 1920-talet och vi närmar oss ett nytt årtionde, vilket också är starten på en mer modern värld. Förvänta dig att se många bekanta ansikten från såväl serien som den tidigare filmen, men även ett par nykomlingar.

Obehagligt och spännande på samma gång
I Nope förflyttar vi oss raskt från den engelska eliten till ett isolerat inlandsområde i Kalifornien. Den här filmen har inslag av såväl skräck och thriller som science fiction. För regin står Oscar-vinnaren Jordan Peele och du kan lugnt räkna med att sitta som nålar hela filmen igenom. Röda Kvarn visar filmen från och med 12 augusti.

Just nu kan du också se dramat Grandmother, Mellan två världar, den brittiska skräckfilmen Men, Operation Mincemeat och den flippade actionkomedin Everything everywhere all at once.

Sommarklassiker med kaffe och kaka
I sommar visar Röda Kvarn också något de kallar för Sommarklassiker. På dessa söndagsvisningar klockan 18.00 har du ingen rabatt med Kulturkortet, men vi nämner dem ändå då biobiljetten endast kostar 100 kronor. I priset ingår även kaffe och kaka. Filmerna som visas är: Änglagård (26 juni), Moskitkusten (3 juli), Kvarteret Korpen (10 juli), Shaun of the Dead (17 juli), Det sjunde inseglet (24 juli, Total Recall (31 juli) Fevet Petch (7 augusti).

På biorodakvarn.se kan du köpa dina biobiljetter, läsa mer om filmerna, titta på trailers och hålla dig uppdaterad om vad som mer händer på Helsingborgs äldsta biograf i sommar.

Vad: sommarfilmstemperaturen på topp
När: juni, juli och augusti
Var: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Entré: med Kulturkortet har du alltid 20 kronor rabatt på ordinarie biljettpris, tio kronor på barnfilmer och fem kronor på knattebio

Lämna en kommentar