Historien får liv med sång och musik

PS
Paul Svensson

Följ med på en härlig tidsresa i sommarens teaterguidning på Fredriksdal museer och trädgårdar. Årets föreställning heter Ultimata kvadrat – drömmen om det perfekta boendet. Resan startar 1922 och tar dig med till Helsingborgs tidigare stadsmässor, till skiftande bostadsideal och till Drottninghög anno 1972. Under den 60 minuter långa teatervandringen upptäcker du ett somrigt grönt Fredriksdal via sång, musik och dans.

Historien får liv är ett återkommande sommarinslag på Fredriksdal museer och trädgårdar. Det är dels en teaterföreställning, dels en guidad vandring som både berättar om och visar upp friluftsmuseet. I år ligger fokus på det perfekta boendet. Resan tar sin början på Lillarydsgården 1921, där ett ungt par är på väg att lämna landsbygden för att flytta in till staden. Det är en fiktiv historia men handlingen återspeglar ändå tidsanda och historiska fakta. Historien får liv – Ultimata kvadrat är inspirerad av Helsingborgs stadsmässor H55 och H99 samt av tidens skiftande bostadsideal.

Unga musikalartister spelar huvudrollerna
Ensemblen består av sex musikalartister: Natasja Jean-Charles, Alma Bengtsson, Ester Hedlund, Ivan Persson, Jonatan Göthman och David Lindell. Artisterna själva beskriver föreställningen som en välspelad och intressant teatervandring, en lärorik och underhållande berättelse och en teaterform som passar såväl stora som små besökare. Helsingborgs museum står för idé och produktion.

Föreställningen spelas dagligen
Biljetter till föreställningen säljs i Fredriksdals huvudentré, i receptionen i Kulturmagasinet samt online via Helsingborgs kulturbutik. Biljetterna kostar 60 kronor per person för vuxna och barn från sex år. Föreställningen spelas dagligen klockan 11.00 och 14.00 till och med 7 augusti. Föreställningen börjar vid Lillarydsgården. Begränsat antal platser.

Vad: njut av sång, musik och dans på landet i city
När: 27 juni–7 augusti
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Entré: föreställningen kostar 60 kronor per person för vuxna och barn från sex år. Entré till  Fredriksdal tillkommer. Med Kulturkortet har du fri entré till Fredriksdal museer och trädgårdar och betalar alltså bara för själva föreställningen.

Lämna en kommentar