Hitta tomtenissarna på Öresundsakvariet

PS
Paul Svensson

Att livet på botten är toppen vet vi alla vid det här laget. Men visste du också om att livet på botten är jultoppen? I alla fall om du besöker Öresundsakvariet i Helsingör i december. Under en hel månad händer det en massa roligheter där på temat jul. Med Kulturkortet har du 40 procent rabatt på entrépriser för upp till fem personer.

På Öresundsakvariet arbetar man med att skydda den där lilla pölen med vatten som är Öresund och att bevara fisk- djur- och växtlivet där. På akvariet finns det tre olika typer akvarier samt ett Vattenlaboratorium. Nu i jul satsar man extra på skön julstämning och aktiviteter kopplade till säsongen. Följ med och mata fiskarna tillsammans med akvariets guider, hitta tomtenissarna som gömmer sig bland fiskarna eller testa dina kunskaper om havet i en tipsrunda. Allt ingår i entrén.

I december har Öresundsakvariet öppet vardagar 10.00–16.00 och helger 10.00–17.00 (gäller också juldagarna 26–30 december). Med Kulturkortet har du 40 procent rabatt på entrépriset för upp till fem personer. Akvariet hittar du på Strandpromenaden 5 i Helsingör, endast tio minuters promenad från färjeterminalen. Färjor till Danmark går dagligen från Helsingborgs centralstation.

Vad: jul på Öresundsakvariet
När: julfint 30 november–30 december
Var: Strandpromenaden 5, Helsingör, Danmark
Entré: 40 procent rabatt på entrépriset för upp till fem personer på ett kulturkort, ordinarie entré 80 danska kronor för vuxna, 60 danska kronor för barn under 12 år

Foto: Öresundsakvariet