Hjärtevärmande dansföreställning

PS
Paul Svensson

Det är alltid fint att titta på när andra människor dansar. I höst bjuder Dunkers kulturhus in till föreställningen hjärtat i handen. Det är en dansföreställning skapad av elva seniorer tillsammans med två koreografer. Med Kulturkortet får du fin rabatt på biljettpriset. Föreställningen ges 16 och 17 november.

Med en titel som hjärtat i handen inser man redan på förhand att det här kommer att bli något speciellt. En föreställning som lyfter något viktigt. I det här fallet har koreograferna Elin Hedin och Julia Kraus samarbetat med elva seniorer för att skapa en dansföreställning som möter olika frågor på temat åldrande. Det handlar bland annat om hjärtats textur, åldrandets ljud och relationen till sin hud. De medverkanden seniorerna har varit högst involverande i produktionen och det är deras vilja, idéer, upplevelser och livserfarenheter som ligger till grund för dansen.

De två koreograferna som har hållit i trådarna är meriterade. Elin Hedin är dansaren som sedan 2021 varit engagerad i Helsingborg som kommunkoreograf. Förra året var Elin och 12 seniorer med och skapade dansfilmen Vi minns vår första flytt. Filmen blev även en kortare dansuppvisning.
Julia Kraus är dansare, koreograf och Feldenkrais-pedagog som arbetar både i Sverige och internationellt.

Föreställningen riktar sig främst till nära och kära, seniorer, men också till alla som vill uppleva dans på nära håll. Ordinarie biljettpris är 80 kronor. Med Kulturkortet betalar du endast 60 kronor för höstens mest hjärtevärmande dansföreställning av och med seniorer.
Hjärtat i handen är en samproduktion mellan kulturförvaltningen och vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborgs stad samt Riksteatern Skåne.

Vad: hjärtat i handen
När: 16 november 19.00 och 17 november 13.30
Var: Teatersalen, Dunkers kulturhus
Entré: ordinarie pris är 80 kronor, med Kulturkortet betalar du 60 kronor