Högsäsong

HW
Henrik Wilhelmsson

Plötsligt så kommer den, våren, och med den solen, och med den längtan ut, och med den längtan att göra något. Och gissa om det finns saker att göra? Sofiero startar säsongen sista mars, Fredriksdal drar igång med massor av killingar och Påskfest 5 april. Kärnan är nyrenoverad och utsikten blir vackrare för varje dag. Dunkers har konserter, utställningar och uteservering. Helsingborgs Symfoniorkester spelar världens vackraste musik på konserthuset och på Stadsteatern kan du välja mellan magisk komedi eller feelgood tragedi. Mer teater hittar du ute på Råå där Arken håller till, Wallmans tar dig tillbaka till 80-talet och Sundspärlan bjuder upp till dans. Och som om inte det vore nog så har Sveriges mysigaste bio, Röda kvarn, både filmer, utställningar och andra arrangemang.

Så här sparar du in ditt kulturkort på några veckor:

Gå en gång på valfri utställning på Dunkers: 80 kronor sparade Njut en gång av Sofiero: 80 kronor sparade Hälsa på alla nya barndjur på Fredriksdal: 80 kronor sparade Besök Kärnan och blicka ut över Helsingborg som om du ägde hela stan: 40 kronor sparade Ta med en vän till konserthuset när Okko Kamu dirigerar HSO in i det vackra, finska, vemodet (men glöm inte att hämta ut dina gå 2 för 1 checkar på Dunkers först, läs mer här): 240 kronor sparade.

Sparat totalt: 500 kronor. Tja, där var det fixat med råge, men sedan kan du ju fortsätta.

Se en föreställning på Stadsteatern: 50 kronor sparade Se Tango och Tortyr på Teater Arken: 45 kronor sparade Beställ Wallmans showpaket en torsdag under mars, april och maj: 140 kronor sparade Dansa till Lasse Stefanz på Sundspärlan: 30 kronor sparade Se Wuthering Heights på Röda kvarn: 20 kronor sparade

Sparat totalt: 1025 kronor

Och dessutom kommer du må bättre och ha en massa roliga saker att prata om + göra om allt igen.