Hon skrev hyllningslåt till HIF och dess fans från LA

GS
Göran Svensson

Sabrina Petrini. Visst känner du igen hennes namn som läsare av den här sajten? Det är Helsingborgstjejen som bytte Tropical Beach mot Venice Beach för att skapa sig en musikkarriär i samma område som det kända bandet The Doors hade med i sina introduktioner innan de klev upp på scen, Los Angeles, California.
Men kärleken till Helsingborg släpper hon aldrig. Framförallt inte kärleken för Di Rödblå. Under namnet Ina of KingQueen har hon nu släppt låten ”Helsingborg”, en hyllning till laget och dess fans. Alla intäkter har hon valt ska doneras till HIF.

Sabrina Petrini lämnade ett något för litet Helsingborg mot först London och sedan Los Angeles för att kunna utvecklas artistiskt i allmänhet och musikaliskt i synnerhet. Det här tog sin början 2007. Sedan dess har hon växlat genrer inom musiken vid ett par tillfällen och rönt hyfsat stora framgångar både solo och som frontfigur i rockbandet KingQueen.
Numera är L.A hemma för Ina, som hon kallar sig då Sabrina blev lite för svårt för jänkarna att uttala, och Helsingborg enbart ett besöksmål. Men kärleken till sitt älskade favoritfotbollslag,  Helsingborgs IF, består. Det är en kärlek hon haft sedan barnsben. Och kärleken är så stor att hon nu släppt den kombinerade hyllnings- och kampsången ”Helsingborg”, som hon själv skrivit som hyllning till klubben och dess fans.
– Jag kom på idén och kontaktade klubben, som genast var med på noterna, vilket är skitskoj. Låten blev klar förra året men det var mitt i säsongen så det var inte rätt tidpunkt att släppa den. Och detta år kom ju Corona och då sa jag ”jag väntar inte ett år till utan nu kör vi. Kämpa HIF”.
Och jag ville att låten skulle komma ut till första matchen i allsvenskan som en start på säsongen. Så Corona eller inte, 2020 blev det av, berättar hon.

Alla stålars går till HIF
Och Ina har själv beslutat att alla streams och spelningar av låten kommer doneras till klubben. Och det kan sannerligen klubben behöva, det är ingen hemlighet att klubben dras med taskig ekonomi. Oavsett hoppas alla på en riktigt lyssnar-succé.
Lite smolk i bägaren är det trots allt med covid-19 och dess framfart. För det ligger inte långt till hands att tippa att låten skulle ha framförts live av Ina när HIF spelade första hemmamatchen på Olympia efter uppstarten. Ina har sjungit nationalsången inför match tidigare så vana av att stå i mittcirkeln har hon. Och hon älskar det.
– Blir det möjlighet att flyga så kommer jag att åka över direkt, säger Ina. Utan någon som helst tvekan.

I väntan på det hinner hemmapubliken lära sig låten utan och innan så de är redo när än det blir att Ina får sjunga sin hyllningslåt inne på Olympia.

– Nu är låten äntligen ute och jag hoppas att ni kan känna kärleken till klubben och fansen i både texten och musiken, säger Ina of KingQueen.

Vad händer härnäst?
– För tillfället spelar jag in en EP med KingQueen och vi är på väg att släppa en musikvideo till låten “Roller Coaster”. Hade inte covid-19 slagit till skulle vi åkt på turné med ”Out at the Fair” denna sommaren men det är så klart flyttat till 2021.
– Och, så klart, så fort reserestriktionerna hävts och arenorna får ta in åskådare igen kommer jag att flyga till Helsingborg för att framföra ”Helsingborg” på Olympia. Det är ett som är säkert, säger Sabrina “Ina of KingQueen” Petrini.

Här kan du lyssna på Helsingborg av Ina of KingQueen

FAKTA / Ina of KingQueen (Sabrina Petrini)
– Lead-sångare och frontfigur i pop rock bandet KingQueen
– Bor idag i Los Angeles.
– Uppvuxen i Helsingborg där karriären började med att delta i lokala talangjakter och tävlingar i streetdans (hon deltog bland annat i UKM)
– Tog studenten 2006 på Olympiaskolan
– Musikexamen på MI i Hollywood, Los Angeles
– Har uppträtt på American Music Awards och varit på MTV. Hon har även gjort och spelat in låtar till film och åkt på turné i USA med det egna bandet KingQueen.
– Aktuell med kamp- och hyllningslåten Helsingborg, som hon skrivit för klubben i sitt hjärta, HIF.
– Medverkar i radio P4 Malmöhus klockan 07.40 måndag 29/6 där hon intervjuas och låten spelas.

Läs mer:
Möt en rockande kulturtant som gör karriär i USA”, Kulturkortet 18/4 2018

Följ Ina:
instagram.com/ina.kingqueen
facebook.com/ina.kingqueen

Lämna en kommentar