Hoppfullt runt Dunkers kulturhus

PS
Paul Svensson

Lite hoppfullhet tackar vi inte nej till i tider som dessa. Från och med 9 februari kommer vi alla att kunna njuta av en helt ny utomhusutställning runt Dunkers kulturhus. Totalt kommer det att visas tre installationer på olika tider och temat för utställningen är det lilla hoppfulla.

Nu kanske du tänker att konsten flyttar utomhus, men riktigt så fungerar inte den nya utställningen. De tre installationerna finns inomhus men är strategiskt placerade för att du ska kunna titta och lyssna på dem under en härlig vinterpromenad runt huset. Tanken bakom utställningen är att den ska sprida hoppfullhet i det lilla formatet och uppmana till en promenad mot ljusare tider.

Tre installationer betyder förstås tre olika platser. En av installationerna hittar du på framsidan av huset, närmare bestämt i ett av fönstren. Här visas en film med husets egentillverkade kaniner. Vad de pysslar med? Ja, det är en bra fråga och den får du svar på när utställningen öppnar 9 februari. Missa inte heller själva skulpturerna som står på hyllan precis under skärmen som visar filmen. Filmen med kaninerna rullar dygnet runt.

Promenaden fortsätter och på husets norra del kan du lyssna på husets röster. Ja, självklart har Dunkers kulturhus mer än en röst, konstigt vore det annars. Men vad säger de? Låter Dunkers kulturhus precis som du hade förväntat dig? Stanna upp en stund, blunda och lyssna. Den här installationen är igång mellan klockan 09.00–19.00 och man kan höra rösterna varje hel och halvtimma under den här tiden.

Helsingborgs stad har mycket att tacka Henry och Gerda Dunker för. Och det är kanske därför som den tredje installationen handlar om dem båda. Från klockan 17.00 till 22.00 kan du njuta av sällskapet från Henry och Gerda Dunker på trapporna mot sundet, precis där solen tittar ner varje kväll. I filmen gör Dunker-duon en resa genom tid och rum och delar med sig av sina tankar om Dunkers kulturhus.

Något litet, men ändå så stort i tider som dessa. Hoppfullt runt Dunkers kulturhus visas från och med 9 februari och är helt gratis.

Vad: Hoppfullt runt Dunkers kulturhus
När: Visas från 9 februari
Var: Runt Dunkers kulturhus
Pris: Gratis för alla

Lämna en kommentar