Hösten 2022 på Idé A Drottninghög

TE
Tommy Esbjörnsson

Om ett år flyttar Idé A in i sina nya lokaler i det 60 meter höga Spira. Byggnaden börjar nu ta stark form när den sträcker på sig i Drottninghög centrum. Inne på Idé A finns fortfarande en liten utställning som handlar om hur det hela startade, om hur det ser ut idag och om hur framtiden kommer att formas. Men innan flytten rör det på sig ändå …

Barn och unga är en prioriterad grupp för Helsingborgs bibliotek. Den här säsongen blir det  en lätt betoning på det engelska språket, men även på det arabiska.
Teater för de mindre barnen hör till ett måste. I föreställningen Jag går upp tassar Tage runt i ett sovande hus och tappar grejer ut genom fönstret.

På de numera etablerade onsdagsarrangemangen möter publiken den här säsongen bland annat Anja Petersen, som kan en massa om Drottninghögs kulturarv och thrillermästaren Anders Roslund, snart aktuell med boken 100 procent. Det blir mer spänningslitteratur när deckarexperten Kerstin Bergman talar om sitt författarskap och om den svenska deckaren idag. Vilka trender finns det? Hur nervöst är det egentligen att debutera som deckarförfattare när man tyckt om andras deckare? Kerstin Bergman har bland annat skrivit deckarna Oskuld och Oleander samt Förgätmigej.
Sent  i november möter vi Cecily Laurell från Helsingborgs filatelistförening som berättar om och visar sin utställning med fina kattfrimärken under rubriken Katten har nio liv.

Höstens lördagar har festen som gemensam nämnare. Odlarföreningen firar 10 år med en skördefest, Inva-Sams föreningar bjuder in till mångkulturell fest och året avslutas med julfest.

Rubriken Helt öppet antyder att det nästan är bara att klampa in. Här blir det arrangemang som konsten att måla på riktigt, språkcafé, DigiRåd, stickcafé, ritsagor för hela familjen, brädspel, skapa ditt eget doftljus och Luciafirande.

FN-dagen och FN-veckan är viktiga dagar för Idé A. Så kommer det också att vara på fler bibliotek runt om i Helsingborg.

Om allt detta och mer kan man ta del av via denna länk, som innehåller en bläddringsbar pdf.

Lämna en kommentar