Hösten på Stadsteatern är supervälkommen

HW
Henrik Wilhelmsson

Hösten är officiellt här. Löven ändrar färg, luften blir klarare och krispigare och vi byltar på oss mer kläder. Omställningen till hösten ska välkomnas, det är en tid för att mysa inomhus och om man vill – gå raska promenader och sparka i lövhögarna på marken. Med hösten kommer också den mycket efterlängtade teatersäsongen. När det värsta höstrusket rasar utanför fönsterna är teater en bra underhållning och ett sätt att känna värme. Under hösten ges flera föreställningar på Stadsteatern:

Hamlet

Shakespeares klassiska berättelse om Hamlet spelas just ni en modern tappning. Tobias Brovin spelar Hamlet som återvänder hem från sina studier utomlands. Han möter sina barndomsvänner och märker att hans värld har blivit en helt annan.

Spelas till och med 2 november på Storan, Stadsteatern. 170 kronor med Kulturkortet.

Ett år av magiskt tänkande

Dramatiseringen av Joan Didions prisbelönta och mycket omtyckta bok är här. Evamaria Björk spelar i huvudrollen som plötslig änka. Hennes man går hastigt och oväntat bort och berättelsen handlar om hur det är att förlora någon som hållits kär under lång tid.

Spelas till och med 31 oktober på Lillan, Stadsteatern. 150 kronor med Kulturkortet.

Soppteater

Soppa är gott och teater är kul. Varför inte prova slå samman dem? Jo det gjorde Stadsteatern och det blev en succé. I höst är soppteatern tillbaka och arrangeras 10 gånger till (det har redan varit två soppteatrar). Varför inte spendera lunchen med god mat och kultur? Gör det.

Kommande soppteater är den 10:e oktober: Vi sjunger så bra tillsammans! med Povel Ramels musik. Har du ställt undan cykeln för vintern? Den 17:e oktober är det soppteater med ”Cyklisten”:

”Att cykla är för somliga ett nödvändigt ont när man missat bussen. Att cykla är för mig det ultimata äventyret. Skådespelaren Peter Perski gästar Stadsteatern med en passionerad föreställning om fenomenet cykling, längtan och om att hålla balansen. Vi bjuds på en spännande livsberättelse varvat med historier om Tour de France och charmiga tips om olika cykeldelar. På menyn: Krämig champinjonsoppa med dragon”.

Pris: 140 kronor.

Mor Kurage

Bertolt Brechts Mor Kurage är en kringströvande handelskvinna som med sin varuvagn och sina barn drar omkring bakom fronten och säljer sprit, kläder, bröd; allt som soldater och fattiga bönder kan tänkas behöva. Hon lever av kriget, men drabbas själv hårt av det.

Ta på varma kläder och följ med på en spännande vandringsteater i Fredriksdals vackra natur.

Premiär 1 november och spelas till och med 24 november. 150 kronor med kulturkort.

Den unge Werthers lidanden

Den unge Werthers lidanden blev Goethes stora genombrott som författare när den gavs ut 1774. Werther tar ett sabbatsår och flyr från allt för att hitta sig själv. Han träffar Lotte och blir upp över öronen kär. Lotte besvarar hans känslor, men är förlovad med Albert, som älskar Lotte. Till slut måste Lotte välja.

Premiär 16 november och spelas till och med 14 december. 150 kronor med Kulturkortet.

Alice i underlandet

Årets familjeföreställning på Storan är Alice i underlandet. Den omtyckta och fantasifulla historien blir på Stadsteatern en rafflande teaterupplevelse med mycket dans och musik.

Premiär 23 november och spelas till och med 18 januari 2014. 170 kronor med kulturkortet.

På Stadsteaterns hemsida kan du läsa mer om teatern och deras föreställningar