Höstens nya biofilmer på Röda Kvarn

PS
Paul Svensson

Med hösten kommer inte bara krispigare luft och vackra löv i mängder. Det är också en tid då det vankas många nya filmer på Helsingborgs äldsta biograf. I september blir det blandad kompott på Röda Kvarn med allt från kärlek och science fiction till drama och en hyllning till David Bowie. Med Kulturkortet har du alltid fin rabatt på din biobiljett.

September är en utmärkt månad att gå på bio. Hösten är här och med den kommer också flera nya filmer. Den här månaden har inte mindre än 12 nya filmer premiär på Röda Kvarn. Om du känner att du behöver en rejäl portion humor ska du inte missa Det ska va gött å leva – en film om Galenskaparna och After Shave. Den här dokumentären berättar historien om en av Sveriges mest framgångsrika humorgrupper. Premiär 9 september.
Fredag 9 september är det också premiär för dramat och vardagsthrillern Heltid. Den här träffsäkra filmen handlar om en ensamstående mamma vars slitiga vardagspussel blir på gränsen till omöjligt när kollektivtrafiken strejkar i Paris. Huvudrollen spelas av Laure Calamy, som tilldelades pris för bästa kvinnliga huvudroll vid Venedigs filmfestival för just den här rollen.

Musik, science fiction och författarinspiration
Från humor och drama till världsartisten David Bowie. I den genretrotsande filmupplevelsen Moonage Daydream presenteras en av de mest ikoniska och globala rockstjärnorna genom tiderna. Moonage Daydream innehåller musik, intervjuer och framträdanden. Biljetterna är släppta och premiären är 16 september.
Temat framtiden väntar i filmen After Yang. Colin Farrell spelar huvudrollen i denna dramatiska science ficiton-rulle som bäst beskrivs som ett futuristiskt familjedrama. Filmen handlar dels om att hitta sig själv, dels om att återvinna något man trott gått förlorat. I centrum står familjen och familjens robot som drabbas av ett systemfel. Känslomässigt och själfullt.
Fredag 16 september bjuder också på realism i dokumentären Joyce Carol Oates: A body in the service of mind. Joyce räknas till en av Amerikas främsta författare och här får vi chansen att lära oss mer om personen samt hennes författarskap.

Verklighetsbaserat drama från Sverige
Veckan senare väntar ytterligare tre premiärer. I den svenska filmen Bränn alla mina brev sätts gamla kärlekssynder på prov. Dramat är baserat på verkliga händelser och i huvudrollerna ser vi bland andra Sverrir Gudnason, Bill Skardsgård, Gustav Lindh och Asta August.
Från Sverige och vidare till Tyskland i dramathrillern På nära håll. Filmen är ett verklighetsbaserat drama som bygger på Werner Teskes tragiska liv i ett våldsbenäget och kontrollerat Östtyskland under 1980-talet.
I Oliva Wildes mysteriethriller Don´t Worry Darling får vi följa Alice och Jack och deras liv i det idylliska samhället Victory. Vad som dock visar sig vara den perfekta idyllen förvandlas snart till en mardröm när något hotfullt lurar bakom den polerade fasaden. Filmen beskrivs som en djärv, skruvad och visuellt förförisk psykologisk thriller.

Stjärntätt mordspektakel
September avrundas med komedin See how the run. I fokus står en mordutredning på en framgångsrik Hollywood-regissör. Det här är ett klassiskt mysterium som för tankarna till Cluedo och Agatha Christie. Lyckas du klura ut vem som är mördaren innan kommissarie Stoppard och konstapel Stalker? För regin står Tom George och filmen kryllar av kända skådespelare.

Film för biografens yngsta filmälskare
Sist och minst, i alla fall till storleken, är Röda Kvarns yngsta publik. I september har två barnfilmer premiär. Den första är Mamma Mu hittar hem och här får vi följa vår allas favoritko på nya äventyr tillsammans med kråkan. Mamma Mu hittar hem har premiär 9 september.
Två veckor senare, 24 september, hittar barnens favoriter Babblarna till Röda Kvarn i filmen Dans och lek med Babblarna. Med Kulturkortet får du tio kronor rabatt på biljettpriset på barnfilmer.

Biljetter köper du antingen på plats på biografen eller online via Röda Kvarns webbplats. På biorodakvarn.se hittar du hela höstens filmpremiärer och även gamla godingar.

Vad: popornsmys i september
När: september
Var: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Entré: med Kulturkortet har du alltid 20 kronor rabatt på ordinarie biljettpris, tio kronor på barnfilmer och fem kronor på knattebio

Lämna en kommentar